Ma 2023. 6 2.
Kármen, Anita, Péter napja van.
Látogatók száma : 55338300    
Honlapkeszites

Logisztikai, majd gyártóbázis

Az olasz érdekeltségû, – elsõsorban energiatakarékos és környezetbarát termékeket forgalmazó – NuovaEnergia Környezetvédelmi és Energiahatékonysági Kft. a nagykanizsai Ipari Parkban kívánja létrehozni a kelet-európai logisztikai, majd a késõbbiekben a sormási Ipari Parkban egyes termékeinek gyártóbázisát, ahol a gyár igényeinek megfelelõen kezdik meg a beruházást. A cég térségbe való belépését sajtótájékoztatón ismertette Ferenczi Csaba ügyvezetõ.

Elsõdleges céljuk a meglévõ energiaforrások védelme, az energiafogyasztás csökkentése, a lakosság és vállalkozói szféra energiafelhasználásának optimalizálása, a CO2 kibocsátás nagymértékû csökkentése és jelentõs energiaköltség-megtakarítás. Mindemellett természeti kincseink, elsõsorban az ivóvíz és használati melegvíz felhasználásának csökkentése, valamint a természettudatos gondolkodásmód széleskörû népszerûsítése, ami rendkívüli elõnyt jelenthet az önkormányzatok számára is. Másodlagos céljuk pedig az energiatermelõ eszközök, így a napelemek és szélturbinák hazai gyártása és közép-kelet-európai értékesítése. A klímaváltozás enyhítését szolgáló nemzetközi törekvésük politikától, társadalmi hovatartozástól, vallási nézettõl, származási helytõl független energiahatékonysági és környezetvédelmi tevékenység. 


A „nagy válság” idején a cég az elkövetkezõ egy évben több mint száz munkahelyet kíván teremteni az Olaszországból érkezõ környezetvédelmi termékeinek csomagolásához, dobozok gyártásához és a vízfogyasztást csökkentõ adagolók továbbításához 15 országba. A helyszínt nem keresték sokáig, hiszen Nagykanizsán a szállítás összes feltételei adottak. Az autópálya, a vasútvonal és a repülõtér közelsége miatt választották a várost.
A sajtótájékoztató keretében a kft. által forgalmazott speciális, vízcsapra szerelhetõ szûrõt ajándékozott az ügyvezetõ a Dr. Mezõ Ferenc Gimnáziumnak és Sormás polgármesterének, melyeket a község önkormányzata oszt majd szét azok között, akik nehezen tudják kifizetni közüzemi számláikat.

B.E.2009-08-12 15:44:23


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül