Ma 2023. 6 5.
Fatime, Fatima, Bonifác napja van.
Látogatók száma : 55350345    
Honlapkeszites

Négyszeresére nõ a belföldi forgalom pünkösdkor

A pünkösdi hosszú hétvégén közel négyszeresére nõ a belföldi vendégforgalom egy átlagos májusi hétvégéhez képest a Szallas.hu elõrejelzése szerint, a legnépszerûbb úti célok a fürdõvárosok.


A Szallas.hu MTI-hez eljuttatott közleménye kiemeli: kihasználják a belföldi utazók a pünkösdi hosszú hétvégét, a portál adatai szerint az ünnep nyújtotta háromnapos pihenõre egy átlagos hétvégéhez képest közel négyszer több foglalás érkezett. A 10 legnépszerûbb úti cél fürdõzési lehetõségeivel vonzza a magyarokat, a lista élén Budapest, Eger és Siófok áll, míg a legkelendõbb szálláshelyek a Balaton és a Velencei-tó partján fekszenek. Népszerû Gyula, Miskolctapolca, Hajdúszoboszló, Balatonfüred, Balatonföldvár és Hévíz is.

Szigetvári József, a Szallas.hu ügyvezetõje elmondta, hogy a nyári szezonon túl a hosszú hétvégéken utaznak el a legtöbben pihenni, ebben az évben erre legközelebb mindenszentekkor lesz lehetõség. A vendégek átlagosan 2 napos csomagokat foglaltak, és 40 ezer forintot fordítanak szállásra - tette hozzá.

A pünkösdi hétvégére szóló foglalások negyedét rendezik SZÉP-kártyával a vendégek. A 2014 során feltöltött összegeket éppen a hónap végéig, május 31-éig lehet felhasználni. Ebbõl adódhat, hogy a SZÉP-kártyával fizetõk átlagosan többet, 44 ezer forintot szánnak a hosszú hétvégi kikapcsolódásra - mondta Szigetvári József. A legnépszerûbb ünnepi csomagajánlatokat jellemzõen a hotelek nyújtják.

MTI - Kanizsa2016-05-14 03:48:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül