Ma 2023. 3 29.
Auguszta, Bertold napja van.
Látogatók száma : 54795471    
Honlapkeszites

Virágzás napjai pünkösdi fesztivál az Õrségben

Koncertekkel, képzõmûvészeti és fotókiállításokkal, filmbemutatóval és mûvészeti témájú elõadásokkal, valamint szórakoztató programokkal várják azokat, akik május 13. és 16. között ellátogatnak a Virágzás napjai pünkösdi fesztiválra az Õrségbe - közölte az MTI-vel hétfõn Sülyi Péter, a fesztivál fõszervezõje.


Az idei fesztivál központi eseménye a Hamvas Béla-emléknap lesz pünkösd vasárnapján. A szervezõk a Hamvas Alapítvánnyal közösen fotókkal, filmvetítéssel, képzõmûvészeti alkotásokkal és Hamvas mûvein keresztül idézik fel a 20. század egyik legnagyobb magyar gondolkodójának alakját, Rátóti Zoltán és Rudolf Péter színmûvészek közremûködésével - monda.
Hozzáfûzte: az érdeklõdõk szombat este részleteket láthatnak Katona Zsuzsa és Nyeste Péter készülõ Hamvas Béla-portréfilmjébõl.
Az idei, immár 23. Virágzás napjai õrségi pünkösdi fesztivál megnyitója pénteken a kercaszomori református templomban lesz, ahol Kokas Katalin hegedûmûvész tanítványaival, a Liszt Ferenc Zenemûvészeti Egyetem hallgatóival ad közös koncertet.
Szombaton Kokas Katalin és a 83 éves Vásáry Tamás zongoramûvész-karmester közösen lép fel a fesztivál központi helyszínének számító Malom Látogatóközpontban Õriszentpéteren. Ugyancsak szombaton az õriszentpéteri Pajtaszínházban játszik a Másik János Heart Rock Company, vasárnap ugyanott a Müller Péter Sziámi AndFriends zenekar zenél.
A Malomban péntek este Szomjas György filmrendezõ nyitja meg Ardai Ildikó textilmûvész kiállítását, majd ugyanott megnyílik Anna Margit, Bálint Endre, Lossonczy Tamás és Vajda Lajos közös minitárlata és Kézdi Anna fotókiállítása is. Szombaton Badinszky-Tolvaj Annamária Nõi lélek cím fotókiállítását a Pajtaszínházban nyitják meg.
A rendezvény zárónapján, hétfõn Kelemen Barnabás hegedûmûvész szóló koncerttel lép fel a "fény templomában", a veleméri Szent háromság templomban, délután pedig a Zala Szimfonikus Zenekar zárja a fesztivált az õriszentpéteri Mûvelõdési Házban.

 

MTI - Kanizsa2016-05-09 11:28:00


További hírek:


PROGRAMAJÁNLÓ ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül