Ma 2023. 6 5.
Fatime, Fatima, Bonifác napja van.
Látogatók száma : 55353507    
Honlapkeszites

Népszavazási kezdeményezés újra! (sajtóközlemény)

Az országgyûlés megszüntette a képviselõi költségtérítés néven szerepelt eddigi juttatási formát. Ezt az Alkotmánybíróság egy korábbi határozta értelmében nem tehette volna meg, hiszen az érvényes népszavazási kezdeményezés alkotmányos védelem alatt áll.

Mivel a költségtérítés helyett immár választókerületi pótlék és lakhatási támogatás illeti meg a képviselõket, ezért az Alkotmányt kijátszó honatyáknak egy újabb üzenetet kívánunk eljuttatni. Népszavazás formájában újra kezdeményezzük, hogy csakis a bizonylattal alátámasztott és elszámolható kiadásaik után kaphassák meg ezeket a juttatásokat a képviselõk, mert a megalkotott törvénybõl pont ezt a leglényegesebb, és 605 ezer ember aláírásával nyomatékosított mondatot felejtették ki.


Bízunk benne, ha megint benyújtjuk a népszavazáshoz szükséges aláírás mennyiséget, akkor a megoldást már nem egy újabb átnevezés vagy szócserében látják képviselõink, hanem a minden magyar állampolgárra érvényes, kötelezõ költségelszámolás bevezetésében önmaguk számára is, legalább életszerûen megtapasztalhatják õk is, hogy milyenek azok a törvények, amelyeket nekünk, egyszerû állampolgároknak találnak ki.

Az OVB a hétfõ délután 14.00 órakor kezdõdõ ülésén dönt arról, hogy elfogadja-e a kezdeményezést, vagy netán elkerülendõ az újabb kellemetlen helyzet, ezért politikai nyomásra elutasítják azt.

Seres Mária,
Civil Mozgalom
 2009-08-10 08:06:13


További hírek:


POLITIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül