Ma 2019. j?nius 17. h?tf?,    
Laura napja van.    
LĂĄtogatĂłk szĂĄma : 41566759    
Honlapkeszites

Ha jazz, akkor HSMK

A jazz-rocktól, az akusztikus zenén át a bluesig. Talán ez lehetett volna a mottója a hétvégén megrendezett Kanizsa Nemzetközi Jazzfesztiválnak.

A kétnapos koncertsorozatot Dörnyei György quartettje nyitotta. A kimagasló teljesítményt nyújtó dobos, egyben zenekarvezetĂ” formációjával a ’70-es évek Return to Forever zenei világát idézte fel. Ezt követĂ”en Elek István Fusio Groupja többféle zenei irányzatot ötvözött dinamikus kompozíciókba. Az együttesben a zenekarvezetĂ” szaxofonos mellett dobszólóival SzendĂ”fi Péter aratott nagy sikert. A két elektronikus hangzásvilágot képviselĂ” zenekar után az akusztikus zene következett. Tony Lakatos (vele készült interjúnkat honlapunk magazin rovatában olvashatják) és az Ă”t kísérĂ” Trio Midnight sokak örömére a legminimálisabb erĂ”sítés nélkül játszott jazz-standardokat. A fesztivál elsĂ” napját a Soul What együttes örömzenélése zárta.


A második nap nyitókoncertjét László Attila Quintettje adta. Gondosan hangszerelt, igényes saját szerzeményeket hallhattunk, láthattunk. A produkció kiforrott csapatmunkát sejtet, hiszen László Attila mellett Borbély Mihály, Lattman Béla valamint Borlai GergĂ” a BorbélymĂ»helyben jól egymásra találtak. Az est második fellépĂ”je a Sárik Trió volt, kik nagyrészt saját szerzeményeikbĂ”l állították össze programjukat. A záró koncertet a fesztivál világsztár vendége Archie Sheep és együttese adta. A kitĂ»nĂ” szaxofonos-énekes játéka és énekhangja nem kopott meg az évek során. A koncert során Papp Ferenc, a HSMK igazgatója köszöntötte a közelmúltban hetvenedik születésnapját ünnepelĂ” világsztárt. Archie Shepp koncertjére megtelt az addig néha foghíjasnak tĂ»nĂ” nézĂ”tér. KísérĂ” együttesének dobosa Steve McCrave a humort sem nélkülözĂ” produkciójával méltán keltette derĂ»re a közönséget.

Összességében egy jól megszervezett, sokféle zenei ízlésnek megfelelĂ” fesztivál részesei lehettünk.

Cz.Cs.2007-10-19 14:46:35


TovĂĄbbi hĂ­rek:


KULTÚRA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - EmlĂ©kĂŒl

A nap vicceĂĄllĂĄs Nagykanizsa, munka Nagykanizsa, Jooble
jooble