Ma 2023. 3 24.
Gábor, Karina napja van.
Látogatók száma : 54772464    
Honlapkeszites

Tánc Világnapja a KanizsaFesten

Nagykanizsa Város Napi programsorozatához, a KanizsaFesthez csatlakozva az Eraklin Táncklub Egyesület ebben az évben tizenkettedik alkalommal rendezi meg Tánc Világnapi programját, másodszor egy egész napos fesztivál jellegû rendezvény keretén belül.


A tánc megünneplésének napján nem csak a táncosok, hanem egyéb mûvészeti ágak képviselõi is helyet kapnak, köztük ismert mûvészek. Ezen a napon a városunkban mûködõ tánccsoportok együttesen közel 800 táncosa lép színpadra. Ezt a létszámot növelik a városunkba látogató táncegyüttesek, akik a teljesség igénye nélkül- Oroszországból, Szlovéniából, Szerbiából, Egerbõl, Sümegrõl, Keszthelyrõl, Budapestrõl – érkeznek hozzánk, ezáltal közel 40 csoport 1000 táncosa ünnepli a Tánc Világnapját.
A rendezvénnyel a szervezõ Eraklin Táncklub Egyesület egyik célja, hogy a helyi tánccsoportokkal összefogva, közösen bemutassák és népszerûsítsék a táncot, mint mûfajt, illetve Nagykanizsa táncos kultúrájának sokszínûségét, és jelentõségét.

Az idei évi rendezvénynek egy fontos üzenete is van, a szervezõ Eraklin Táncklub Egyesület tisztelegni szeretne a fogyatékkal élõ embertársaink mûvészete elõtt. Ennek égisze alatt a rendezvényen fellép Krizbai Teca, a Csillag Születik tehetségkutató mûsor vak énekesnõje, de elfogadta a meghívást a Gördülõ Tánccsoport, akik Magyar Bajnoki címmel rendelkezõ kerekes székes táncosok . A nap folyamán a rendezvény különleges vendége lesz Weisz Fanni siket szépségkirálynõ, a siketek nagykövete. A nap folyamán képzõmûvészeti kiállítás lesz látható fogyatékkal élõ alkotók munkáiból is, valamint lehetõséget kapnak a fellépésre városunk és a környezõ települések különbözõ speciális intézmények mûvészeti csoportjai is.
A nap folyamán délelõtt 09:30-tól este 20:00 óráig a város Fõterén folyamatosan táncos produkciók váltják majd egymást a nagyszínpadon, illetve ezzel párhuzamosan másik három színpadon is, a Fõ utcán, az Ady utcában és a Kiskastély udvarán. A tavalyi évhez hasonlósan délelõtt 10:00 órától a színpadokon kívül további 10 helyszínen villannak fel táncbemutatók, melyek azt a célt szolgálják, hogy felhívják a lakosság figyelmét mind a város, min a tánc ünnepére.

14:00 órától a Kanizsa Centrum parkolójából indulva városon végighalad a látványos, táncos, zenés, karneváli felvonulás, közel 800 táncos részvételével, dobosok, Samba táncosok, Old Timer kerékpárosok, feldíszített kamionok, teherautók kíséretével, amely a Fõtérre érkezve egy szenzációs hangulatú össztánccal ér véget. A délután folyamán több, a médiából ismert híresség is megjelenik a színpadon, köztük Madár Vera színésznõ, énekesnõ is, aki egy ismert TV sorozat sztárja. Weisz Fanni jelnyelven fog tolmácsolni és megtanítja a közönséget egy-egy kifejezésre, és egyéb meglepetésekkel is készül, a „Valcer Korzó” nevet viselõ Ady utcában pedig könyvét fogja dedikálni.

Este 18:00 órától egy nagyszabású, látványos sokszínû finálé lesz látható a nagyszínpadon, a nap során fellépõ összes tánccsoport közremûködésével.

Az egész napot egy egyedülálló, Nagykanizsán még nem látott szabadtéri, minden korosztály számára különleges élményt nyújtó Lézer show zárja majd. A fény játéka által a térben megjelenõ formák Nagykanizsa épületeit, szobrait ábrázolják, illetve a lézersugarak játéka táncos produkciókat jelenít meg. A sötétbe borult Fõ téren a lézer-showhoz kapcsolódó tánczenék szólnak.

A megújult Erzsébet tér ad helyet a rendezvény központjának, ahol a nagyszínpadot körülveszik a vendéglátó egységek, borházak, sörpavilonok, vásárosok, kézmûvesek, és a gyerekek számára játszóterek, gyermekjátékok, illetve a tér sarkán egy közösségi játék kerül elhelyezésre.
A közösségi játék Budapestrõl érkezõ hatalmas hajóhinta, mely 12 méter hosszú 2,5 méter magas és 2méter széles, melyre egyszerre közel 50 ember fér fel, akik saját testsúlyukkal hozzák mozgásba a hintát. A HINTA HASZNÁLATA EGÉSZ NAP INGYENES!!!

A megújult Fõ utcán lehetõség lesz végigsétálni a „Tánc Promenádon”, ahol egy tánctér is helyet kap a vendéglátó egységek, cukrászdák teraszai mellett.
A Thúry György Múzeum Fõ úti udvarán kap helyet a „Keleti Szeráj”, amely orientális táncokkal, keleti hangulattal, teákkal, zenékkel várja a nagy forgatagból a csendesebb udvarokba kívánkozókat.
Az Ady utca sétáló utcai szakasza ezen a napon a „Valcer Korzó” nevet viseli, ahol a vendéglátó egységek és a vásári árusok mellett egész nap táncos produkciók és színes, interaktív, játékos programok, arcfestés, kézmûves foglalkozások, valamint a „Gyermek csipogó” kap helyet, ahol a gyermekek megismerkedhetnek népi énekekkel,mesékkel, játékokkal. Valamint megnyílik a Vasemberház árkádjai alatt az „Árkád Galéria” mûvészeti kiállítás, mely fogyatékkal élõ alkotók munkáiból áll. A Valcer Korzón is mûködik majd egy kisebb hinta, amit egyszerre tizenöten tudnak mozgatni.
Városunk Fõterérõl nyíló egyik patinás kis udvarán, amelyet a Kiskastély és a Plakátház mûemlék épületei határolnak, városunk szép korú lakosaiból álló szervezetek mellett egyéb mûvészeti csoportok kínálnak szórakoztató programokat.

A szervezõ Eraklin Táncklub szeretettel várja Nagykanizsa lakóit és városunkba látogatókat 2016. május 1-jén a Tánc Világnapjára!


 2016-05-01 05:13:00


További hírek:


PROGRAMAJÁNLÓ ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül