Ma 2023. 3 22.
Beáta, Izolda, Lea napja van.
Látogatók száma : 54766265    
Honlapkeszites

Kollonay Zoltán: Táncoló Harangok

Harangjáték mini koncert Nagykanizsán az Ady utcában mûködõ Harangjáték megszólaltatásával. 2016. május.01-én 13.50 perckor és 14.45 perckor.


Táncoló harangok
A Tánc világnapján egész nap, nagyon sok együttes és táncos fellépésével, folyamatos tánccal ünnepelnek a résztvevõk. A Harangjáték mini koncert idejére 5 percre azonban megáll a színpadon a mûsor, de a tánc nem, ugyanis ekkor a harangok fognak táncra perdülni.

Harangjáték
Tarnóczky Attila korábbi alpolgármester kezdeményezésére épült Nagykanizsán a 12 harangos harangjáték az Ady utcában, mely mára a város egyik idegenforgalmi látványosság lett. A kivitelezés közadakozásból valósult meg a millecentenárium évében. A harangokat két oszlopban az Ady utca 1. épületének elsõ emeleti szintjén helyezték el. A harangjáték dallamaira országos pályázatot hirdettek, és a szakmai zsûri a jelszókkal megjelölt pályázatokból a déli dallam kategóriában, egy nagykanizsai pályázó mûvét találta a legjobbnak. A nyertes Kollonay Krisztina dallamát, Nagykanizsa Önkormányzata a zsûri javaslatára Nagykanizsa Város hivatalos szignáljának is választotta. Kollonay Krisztina dallamát 11, 12, 13, 14, 15 és 16 órakor lehet meghallgatni minden nap a szerzõ rögzített játékával.
 

Technikai megvalósítás
A harangok hangolt bronzharangok, melyeket elektromágneses ütõszerkezet üt meg, melyet egy vezérlõelektronika irányít. A szerkezethez csatlakoztatott billentyûzet segítségével dinamikusan is megszólaltathatóak a harangok, így lehetséges az élõ koncertszerû elõadás. A koncerten meglepetés hangzás lesz, olyan különleges hangi környezetben szólalnak meg a harangok, mint ahogyan eddig még korábban soha nem volt hallható – tájékoztatta lapunkat Kollonay Zoltán.

Kanizsa2016-04-29 10:28:00


További hírek:


PROGRAMAJÁNLÓ ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül