Ma 2023. 3 21.
Benedek, Bence, Miklós napja van.
Látogatók száma : 54760979    
Honlapkeszites

Hétvégén indul a tavaszi Nyitott Balaton programsorozat

Idén is megszervezték a tavaszi Nyitott Balaton programsorozatot, amelynek keretében az üdülõrégió 246 vállalkozása olyan szolgáltatásokat nyújt május 1-16 között, amelyek korábban szinte csak nyáron voltak elérhetõk - tájékoztatta Varga Dani Barbara, a Magyar Turizmus Zrt. regionális irodájának igazgatója az MTI-t.


A kezdeményezés célja megmutatni, hogy a Balaton régió nemcsak nyáron lehet vonzó a turisták számára, hanem tavasszal és õsszel is, hiszen egyebek közt olyan lehetõségeket kínál ilyenkor is, mint a kerékpártúrák, gyalogtúrák, nordic walking, vízi sportok, gasztronómiai- és zenés élmények, gyermekprogramok. Az akció ideje alatt több rendezvény zajlik, például palacsintafesztivál, teljesítménytúra, bortriatlon, várfesztivál, fröccshajó, pálinka piknik, bodza napok, kincskeresõ játék. (További részletek a www.nyitottbalaton.hu oldalon olvashatók.)
Az egész régióra kiterjedõ programsorozatot a Balatoni Regionális TDM Szövetség és a Magyar Turizmus Zrt. regionális irodája szervezte meg a helyi és térségi TDM szervezetekkel karöltve.
Hoffmann Henrik, a Balatoni Turizmus Szövetség elnöke a tavaly indult kezdeményezéssel kapcsolatban kifejtette, nem a nyári szezont kell meghosszabbítani az üdülõrégióban, hanem teljesen más szezonokat kialakítani az aktív pihenésre, a biciklizésre, a horgászatra és a gasztronómiára építve. Ehhez le kell rombolni a régi beidegzõdéseket is - tette hozzá.

 

MTI - Kanizsa2016-04-28 06:18:00


További hírek:


PROGRAMAJÁNLÓ ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül