Ma 2023. 3 27.
Hajnalka, Lídia, Auguszta napja van.
Látogatók száma : 54788451    
Honlapkeszites

Nyitottság és hagyományápolás - Bírósági könyvtárak a könyvfesztiválon

Április 21–24. között rendezték meg a 23. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivált Budapesten, a Millenárison. A programnak évek óta résztvevõi a bírósági könyvtárak is.


A Magyar Könyvtárosok Egyesülete (MKE) Jogi Szekciója szervezésében zajló fesztiválprogramra április 22-én, pénteken a nyitottság és hagyományápolás jegyében került sor. Az Országos Bírósági Hivatal által 2012-ben indított Nyitott Bíróság programhoz igazodva a jogi szakkönyvtárakat - köztük többségében bíróságiakat - tömörítõ szekció 2014-ben indította el azt a programot, amely során egy-egy jogi szakkönyvtár mutatkozik be a fesztiválközönségnek.

A Kúria, a Szegedi és a Fõvárosi Törvényszék után idén Farkas-Mátés Beatrix kaposvári könyvtárvezetõ a Kaposvári Törvényszék könyvtárát, dr. Könczöl Miklós könyvtárvezetõ pedig a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog- és Államtudományi Karának bibliotékáját ismertette meg a közönséggel. Az elõadók a könyvtárak mellett a bírósági épülteket is bemutatták, csatlakozva ezzel a program második részéhez, amelyben a Gyõri Ítélõtábla elnöke, dr. Havasiné dr. Orbán Mária az ítélõtábla elsõ 10 évérõl szóló, Hivatás-tudat építészet címû kötetet mutatta be, majd Sándor Gertud, a Zalaegerszegi Törvényszék könyvtárvezetõje, a jogi szekció elnöke a bíróságokon önállóan, illetve az Országos Bírósági Hivatal „Bírósági történelem és hagyományápolás” pályázata támogatásával megjelent kiadványokat tárta az érdeklõdõk elé.

A programra a fesztivállátogatók mellett az ország számos bíróságáról, jogi szakkönyvtárából, illetve a Magyar Igazságügyi Akadémiáról is érkeztek résztvevõk – közölte lapunkkal dr. Beznicza Árpád a Zalaegerszegi Törvényszék sajtószóvivõje.

Kanizsa

 2016-04-26 08:21:00


További hírek:


PROGRAMAJÁNLÓ ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül