Ma 2023. 5 29.
Magdolna, Magda, Ervin napja van.
Látogatók száma : 55320198    
Honlapkeszites

MSZP népszavazási aláírásgyûjtés Kanizsán is

Az MSZP Városi Szervezete a keleti városrészben állt a sajtó elé, hogy ismertesse a Lopásgátló Népszavazáshoz történõ aláírásgyûjtésének céljait és okait.


A tájékoztató keretében Böröcz Zoltán, a Magyar Szocialista Párt helyi szervezetének elnöke elmondta, nem is olyan rég még három igenes népszavazásra készültek, melyek közül egyet már meg is nyertek, a vasárnapi nyitva tartás kérdésében. Ahogy fogalmazott, a mostani kormány úgy tûnik, tanulni kíván egy korábbi kormányzat hibájából - még 2008-ból, amikor is a maiak, igaz, még ellenzékben, sikeresen vitték keresztül három igenes népszavazási kérelmüket a vizitdíjról, szociális kérdésrõl, valamint a tandíjról. Egyfajta önkritikaként is felfoghatjuk az MSZP helyi szervezetének mondatát, mely így hangzik: "akkor, az a kormány végképp megroppant az eredménytõl."
Ahogy Böröcz Zoltán fogalmazott, a jelenleg kormányon lévõk okkal rettegnek a néptõl, a népszavazáson ugyanis nem a mamelukjaik vesznek részt és nem is a nemzeti konzultációnak csúfolt színjáték zajlik, egy népszavazás keretében a valósággal kell(ene) szembe nézniük.
S hogy mik is az aláírásgyûjtés témái, melyekért Nagykanizsán is kiálltak a lakosság elé?
Az állami vállalatok vezetõi fizetésének plafonjáról és az állami földek elkótyavetyélésének azonnali leállításról szólnak a felvetések, hiszen egy elszegényedett ország nem bír el sok-sok milliós állami fizetéseket és a még megmaradt legértékesebb nemzeti vagyont, a termõföldeket, erdõket, tavakat sem szabad a hatalmon lévõk saját köreiben csak úgy elad(ogat)ni.
Ahogy a helyi MSZP szervezet részérõl Böröcz is reméli, a hétvégén akár 2 ezer támogató aláírás is összegyûlhet a kérdéskörökben, melyekkel a teljes politikai ellenzék egyetért és már több mint száz civil szervezet, valamint a szakszervezetek is segítik munkájukat országosan.
Amint azt megtudtuk, június 5-ig tart a népszavazási aláírásgyûjtés és országosan az MSZP akár 300 ezer aláírásra is számít, ami a biztonsági rátartással számolva is bõven elegendõ lenne a 200 ezres "elismerési" értékhatárhoz.
 

Kanizsa2016-04-23 15:11:00


További hírek:


POLITIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül