Ma 2023. 3 29.
Auguszta, Bertold napja van.
Látogatók száma : 54795584    
Honlapkeszites

Nyitottság és megújulás, egyenlõ fejlõdés

Hévíz egész évben nyüzsgõ városa népszerûségét világszerte ismert gyógyvizes tavának köszönheti. A 220 éves, fürdõhagyományokkal rendelkezõ gyógyhelyet évente több százezer turista keresi fel. Itt található a világ legnagyobb természetes melegvizû forrástava, mely igazán különleges élményt kínál: télen a csábítóan gõzölgõ termálvíz, nyáron pedig a tavirózsákkal körülölelt tó várja a fürdõzõket.


Nem is lepõdhetünk meg, hogy Hévíz évek óta a legkedveltebb hazai szálláshelyek között szerepel. A Balaton közeli települések közös célja, hogy ne csak a nyári hónapok során érkezzenek a turisták. A szállás.hu legfrissebb felmérése alapján az elmúlt télen Hévíz és Siófok is betört Magyarország 10 leglátogatottabb téli szálláshelyei közé.
Hévízen ezekben a hónapokban is számos programlehetõség kínálkozott: az adventi idõszakban koncertek, játszóház, kirakodóvásár és kulturális mûsorok várták a közönséget. A jégpálya december elejétõl február végéig várta a korcsolyázni vágyókat, a termelõi piacon pedig értékes kézmûves termékek sorakoztak.
Papp Gábor, Hévíz város polgármestere elmondta, az igényekhez igazodó folyamatos fejlesztések szükségesek a sikerekhez: a tervszerû, közép- és hosszútávon is koncepciókban gondolkodó városvezetésnek fontos szerepe van. Minden tervünk a turizmus fejlesztését kell hogy szolgálja, a járdaépítéstõl a rendezvényszervezésen át a kül- és belföldi marketing munkáig. Elengedhetetlen az állandó jelenlét, a reklám a küldõ piacainkon, valamint nélkülözhetetlen, a rugalmas, a kihívásokhoz folyamatosan alkalmazkodó munka is, amire az utóbbi idõben (gondoljunk a migráns helyzetre, a terrorizmusra, vagy épp az orosz-ukrán válságra) sokszor volt példa. Mindezek mellett nagyon fontos a Hévíz-Balaton Airport megléte, hiszen az utazáshoz mind jobb feltételeket kell teremteni.
A város új, közösségi kerékpáros rendszerét HeBi névre keresztelték. Célja, hogy segítse a településen belüli kényelmes, gyors és környezetbarát közlekedést. Ennek érdekében Hévíz négy pontján helyeztek el HeBi kerékpárokat, melyek a regisztrációt követõen bármely dokkoló állomáson ingyenesen felvehetõek vagy letehetõek.
2015-ben a legnagyobb volumenû, 10%-os növekedést a belföldi turisták jelentették a városnak, átvéve ezzel újra a vezetést a külföldiekhez viszonyítva. A népszerûség megõrzése érdekében a város vezetése ismét fejlesztésekkel és programokkal készül.
Kiemelt rendezvényünk a békebeli idõszakot idézõ jelmezes felvonulás, a Hévízi Borünnep, a Magyar Dal Napja, valamint új eseményként mutatkozik be a Flavius Családi Napok, mellyel az egregyi történelmi nevezetességeinket szeretnénk közelebb hozni a vendégekhez. Ugyancsak hangulatos a pünkösdi fesztivál, és a vendégeink körében kedvelt operett, illetve komolyzenei esteket is évek óta sikerrel rendezzük meg. A szolgáltatók saját csomagjaikban is ki tudják ajánlani ezeket a programokat, mellé téve egyedi akcióikat, legyen az bármilyen kedvezmény, gasztronómiai különlegesség - Az együttmûködés, közös gondolkodás itt is meghozza a gyümölcsét – mondta el a polgármester.2016-04-18 12:24:00


További hírek:


PROGRAMAJÁNLÓ ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül