Ma 2023. 6 8.
Medárd, Helga napja van.
Látogatók száma : 55395722    
Honlapkeszites

A jövõ héten mérséklõdik a meleg

A következõ napokban folytatódik a szeles, változékony idõ. Ezzel együtt a meleg is fokozatosan mérséklõdik, a leghidegebb órákban néhol fagypont körüli értékekre is készülni kell, és a maximumok is jellemzõen 20 Celsius-fok körül, illetve inkább az alatt alakulnak - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnapi országos, középtávú elõrejelzésébõl.


Hétfõn a hosszabb-rövidebb napos idõszakok mellett szórványosan zápor, északkeleten zivatar is kialakulhat. A leghidegebb órákban 9-14 fok lehet. Nappal az ország délkeleti felében 22-24, a nyugati, északnyugati országrészben többnyire 14-20 fok között alakulnak a maximumok.
Kedden a nap elsõ felében a déli országrészben több helyen lehet esõ, zápor. Másutt több órás napsütésre lehet számítani, csak egy-egy zápor alakulhat ki. Késõ délutántól fokozatosan mindenütt kiderül az ég, csapadék ekkor már sehol nem valószínû. A legalacsonyabb hõmérséklet 3-11, a legmagasabb 16-20 fok között alakul.
Szerdán az ország nagy részén napos idõ várható, csapadék nélkül. A Miskolc-Debrecen vonal mentén nagyobb területen lehet felhõsebb az ég, és egy-egy záporra is számítani lehet. A leghidegebb órákban 0-8 fok lehet, a tartósan derült, szélcsendes területeken várható talajmenti fagy. Napközben 14-18 fokig melegszik a levegõ.
Csütörtökön derült, napos, száraz idõ várható. A legalacsonyabb hõmérséklet mínusz 1 és plusz 6 fok között várható, de az Északi-középhegység völgyeiben ennél egy-két fokkal hidegebb is lehet. A legmagasabb hõmérséklet 15-19 fok között valószínû.
Pénteken elsõsorban a nap második felétõl kezdve a Dunántúlon és az ország északi felében alakulhat ki kisebb esõ, zápor, esetleg egy-egy zivatar. A minimumhõmérséklet 2-9, a maximumhõmérséklet 16-21 fok között alakul.
Szombaton északon, északnyugaton többfelé várható esõ, zápor, inkább az ország déli, délkeleti részén lehet kevés napsütés. A leghidegebb órákban 6-11 fok lehet, nappal 14-20 fokig melegszik a levegõ.
Vasárnap sokfelé várható esõ, zápor. A legalacsonyabb hõmérséklet 7-12, a legmagasabb hõmérséklet általában 10-18 fok között alakul - olvasható az elõrejelzésben.

 

MTI - Kanizsa2016-04-17 16:44:00


További hírek:


KRÓNIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül