Ma 2023. 6 6.
Norbert, Norberta, Cintia napja van.
Látogatók száma : 55357460    
Honlapkeszites

Összefogás, összetartozás

A történelmi egyházak felekezetei vettek részt az ökumenikus imasétán.


Ökumenikus imasétára, zarándoklatra hívtak minden nagykanizsait szombaton a történelmi egyházak. 1690. április 13-án szabadult fel Nagykanizsa vára a török uralom alól, ez az imaséta idõpontjának magyarázata hangzott el a Kanizsa Televízió Híradójában.


A zarándokok saját felekezetük templománál találkoztak reggel. Kiskanizsán Dénes Sándor polgármester is csatlakozott a gyülekezethez. „Az összetartozásról szól ez, a katolikusok, reformátusok, evangélikusok és mindenki más természetesen, aki itt ebben a városban lakik, csatlakozhat ehhez a zarándok menethez.” 9 órára megérkeztek a szélrózsa minden irányából a zarándoklat résztvevõi, akiket elsõként Szûcs Imre helyettes esperes köszöntött. „Egybegyûltünk. Tesszük ezt annak reményében, és azért, hogy a városunkért imádkozzunk. Azért a városért, amely nekünk kenyeret, otthont ad. Azért a városért, amelyben élünk. Amelyben az elõdeink éltek. És hisszük, hogy az utódaink is maradnak itt, és tovább szépítik, építik ezt a várost.” A zarándoklat következõ állomása a Nagy Magyarország Emlékmûnél volt, ahol Hella Ferenc református lelkipásztor szolgált. „Most hadd imádkozzunk Hozzád, a mi népünkért, nemzetünkért, a ma élõkért. Ebben a városban élõkért, a Kárpát medencében élõkért, hozzuk ezt a népet eléd Atyánk. Kérünk, áldd meg Isten a magyart, jó kedvvel, bõséggel.”

A zarándoklaton részt vett Cseresnyés Péter a térség országgyûlési képviselõje is. „Nagyon örülök annak, hogy itt lehetek, és nagyon örülök annak, hogy a felekezetek megszervezték ezt a mai zarándoklatot, hisz kifelé is azt tudjuk mutatni, nem csak azok, akik itt vannak, hogy az összefogásnak, az összetartozásnak nagy ereje van. Így példát tudunk mutatni abból, hogy ha a következõkben valamilyen célt közösen akarunk elérni, ezt csak összefogással, az együtt dolgozással, az együtt gondolkozással tudjuk megvalósítani.” Az Eötvös téren Nyeste Pál piarista szerzetes szolgált, a Kórház kápolnánál Deme Dávid evangélikus lelkész a betegekért mondott imát, a temetõben dr. Páhy János plébános az elõdökre emlékezett az ökumenikus imasétán.
 

Kanizsa TV - Kanizsa2016-04-17 09:56:00


További hírek:


KULTÚRA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül