Ma 2023. 5 29.
Magdolna, Magda, Ervin napja van.
Látogatók száma : 55320597    
Honlapkeszites

Európa ránk figyel

Nagykanizsán februárban nagysikerû konferencia foglalkozott az Európát meghódítani törekvõ migrációval. Ennek ellenére az elmúlt verõfényes szombat délutánon mégis sokan egy fórumon való részvételt választottak. Meg akarták ugyanis hallgatni a Civil Összefogás Fórumnak a kötelezõ betelepítési kvóta elleni népszavazásról szóló két elõadóját: Bencsik Andrást és Szarka Sándort, a Demokrata hetilap szerkesztõit.


Cseresnyés Péter államtitkár köszöntötte õket, s legilletékesebbként beszélt arról az elhibázott nyugat-európai felfogásról, amely a csökkenõ gyermeklétszám miatti munkaerõgondokat bevándoroltatással képzeli megoldani. Szemben a magyar úttal, mely a családok megerõsítését látja járható útnak.
Bencsik András és szerkesztõtársa emlékeztetett arra: az európai bérszínvonal leszorítását vonná maga után ennek a közel-keleti embertömegnek a bevándoroltatása. Való igaz, Szíriát évek óta szárazság sújtja, Afrikának is van olyan övezete, amely nem ad élelmet lakóinak. Onnan százmilliók indulhatnak meg Európa felé, ha a jelenlegi próbán azt tapasztalják: – Orbán Viktor szavaival - a földrészünk gazdag és gyenge. A szeretet nem lehet határtalan, elsõsorban a gyerekeinkért vagyunk felelõsek – szögezte le, a hallgatóság helyeslõ moraja közepette. Tisztázta azt is, miért lovagolta meg az Egyesült Államok ezt a helyzetet, s nyitotta meg az Arab Tavasz által a zsilipet. Egy egységes Európa versenytársa lehet, ezért érdeke a mi meggyöngítésünk. Visszautasította, hogy mi, magyarok kirekesztõk lennénk. Az elmúlt ezer évben számtalan nemzet keveredése alakította ki azt, amik vagyunk – s sorolta, kiknek vére csörgedez bennünk, saját õsei közt is megemlítette szlávokat. Ám a soha beilleszkedni nem akaró, gyökeresen más kultúrájú, közbiztonságot tönkretevõ árnak megálljt kell parancsolni, gátat kell emelni. Szólt arról, mekkora reménnyel tekintenek hazánkra a nyugat-európaiak. Ott ugyanis végletesen elszakadt egymástól a politikai elit és a választók gondolkodása. Ellenben hazánkban pártszimpátiától függetlenül hatalmas egyetértés kíséri a kormány lépéseit, kezdve a határok megvédésén, a kerítésépítésen. Kiemelte a visegrádiak összefogását. Elõször a magyar határra jöttek szlovák, cseh és lengyel rendõrök, katonák. Ma már a nem is EU-tag, apró Macedóniában segítünk Európát megvédeni. A jólétben élõ Nyugat-Európa gyermektelensége – ismertette a Demokratában megjelent tanulmányt – annak a félresikerült örömkeresésnek a következménye, amely nem ismeri fel az újratermelõdõ és az elenyészõ örömforrások közti különbséget. Hiszen míg egy luxusautó, fizetésemelés fölötti öröm idõvel csökken, majd elenyészik, ezzel szemben a családban élés, a barátokkal való találkozás öröme minduntalan újratermelõdik. Statisztikák bizonyítják a két útnak az élettartamra való hatását.
Befejezésül Cseresnyés Péter emlékeztetett, a valószínûleg õsszel sorra kerülõ népszavazás eredményessége – a kellõ részvételi arány – egész Európának üzen, nemcsak magunkért vagyunk felelõsek.

Kanizsa2016-04-17 05:52:00


További hírek:


POLITIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül