Ma 2023. 5 29.
Magdolna, Magda, Ervin napja van.
Látogatók száma : 55319319    
Honlapkeszites

Önerõs beruházással fejlesztették a zalaszabari kalandparkot és tábort

Önerõs beruházással, nettó 170 millió forintos költséggel fejlesztették a zalaszabari kalandparkot és az ott mûködõ gyermektábort.


Kis Miklós Zsolt, a Miniszterelnökség agrár-vidékfejlesztésért felelõs államtitkára a pénteki avatón elmondta: a Holnapocska Tábor - Zobori KalandoZoo olyan létesítmény, amelyet európai uniós és hazai források segítségével építettek, de mostanra képesek önerõbõl további fejlesztéseket megvalósítani. Az uniós fejlesztési forrásoknak éppen az a céljuk, hogy olyan programokat finanszírozzanak, amelyek hosszú távon is mûködõképesek, illetve további fejlesztéseket vonzanak - tette hozzá.
Kiemelte: a kreatív ötletekkel évek óta folyamatosan továbbfejlesztett gyermektábor és kalandpark tulajdonosa, a Szabadics család mintaként szolgálhat a magyar vállalkozók számára azzal, hogy több száz hátrányos helyzetû, illetve súlyos betegségbõl gyógyuló gyerek számára biztosít évente karitatív táborozásokat.
Szabadics Zoltán az MTI kérdésére elmondta: a tavalyi mintegy 370 után az idén közel 500 rászoruló vagy krónikus beteg gyereket látnak vendégül egyhetes élményterápiás táborokban. Magyarország egyetlen önfenntartó gyermektáborának mûködtetését a kalandpark bevételei fedezik, illetve támogatók is társulnak ehhez, például az Erzsébet-program.
A zalaszabari létesítmény idei fejlesztéseit nettó 170 millió forintos, teljes egészében önerõs beruházással valósították meg. Egyebek mellett 4D-s mozit, elektromos és vízi dodzsemeket, valamint kültéri óriáscsúszdákat helyeztek üzembe, nyárra pedig vizes játszóteret alakítanak ki. Bõvítették a mosdókat, a járdákat és a parkolóterületet is.

 

MTI - Kanizsa2016-04-16 05:46:00


További hírek:


KRÓNIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül