Ma 2023. 3 21.
Benedek, Bence, Miklós napja van.
Látogatók száma : 54760785    
Honlapkeszites

Mindennapi irodalom és TV-torna a Kanizsa TV-ben

A költészet napján elindult a nagykanizsai, a keszthelyi és a hévízi televízió közös programja, amely tehetséges helyi fiataloknak teremt bemutatkozási lehetõséget. Emellett fontos célja az európai kulturális örökség megõrzése, továbbadása is.


Az elsõ adásban, hétfõn, Budai Fanni, a Piarista-iskola diákja Nagy Gáspár Északi levél címû versét mondta el. A Mindennapi irodalom a tehetséggondozás és a lokálpatriotizmus jegyében fogant, áll a Kanizsa TV közleményében, hiszen a három város középiskolásai állnak kamera elé, visszahozva az egykori Vers mindenkinek szellemiségét.
Mostantól egészen június végéig a kanizsai, a keszthelyi és a hévízi televízióban minden nap látható és hallható egy-egy vers vagy prózarészlet, amelyet tehetséges helyi diák ad elõ. A fõvédnöki tisztet Cseresnyés Péter munkaerõpiacért és képzésért felelõs államtitkár, Nagykanizsa országgyûlési képviselõje vállalta fel, aki kiemelte: fontos, hogy a nemzetek Európájának irodalmi értékei megmaradjanak, és azok minél több emberhez jussanak el.
- Minden olyan fiatalt, aki szereti az irodalmat, támogatni kell – fogalmazott a politikus -, fõként akkor, ha azt be akarja mutatni, és ezzel meg akarja szerettetni másokkal is. Így köszönet minden nagykanizsai, hévízi és keszthelyi diáknak, aki ebben a misszióban részt vesz.
A három televízió idén kezdõdött együttmûködésének ez már a második közös programja: a nézõk a tavasz kezdete óta rendszeresen láthatnak más városokból is sportközvetítéseket, így például rendszeresen képernyõre kerülnek a Nagykanizsa, a Kiskanizsa és a Hévíz megyei I. osztályú futballcsapatának mérkõzései, emellett láthatók vízilabda-, kosárlabda- és kézilabda-közvetítések is.
A Kanizsa TV azonban nemcsak a szemeket mozgatja meg. A Táncolj velünk! címû mûsorfolyam után itt a TV-torna Andival, amely hétfõn, szerdán és pénteken kínál „mozgalmas” otthoni perceket a Fitpoint Mozgásközpont közremûködésével. A mûsor vadonatúj – a szlogen viszont nagyon régi: idõsebbek is elkezdhetik…
 

Kanizsa TV2016-04-12 10:42:00


További hírek:


PROGRAMAJÁNLÓ ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül