Ma 2023. 3 24.
Gábor, Karina napja van.
Látogatók száma : 54774172    
Honlapkeszites

Imaséta és zarándoklat a városért a várossal

Nagykanizsa 1690. április 13-án szabadult fel a török megszállás alól. Hálát adunk Istennek, hogy megõrzött bennünket. Ebbõl az alkalomból két ökumenikus programot szervezünk, amelyre szeretettel hívjuk Önt és szeretteit. 2016. április 16-án, szombaton a római katolikus, a református és az evangélikus felekezetek plébánosai és lelkipásztorai szervezésében egy egész napot együtt fogunk tölteni.


A napot egy imaséta és zarándoklattal kezdjük, a második részben családi napon leszünk együtt a Csónakázó – tó Zöld táborában. A felekezetek tagjai a saját templomuktól indulnak az Erzsébet térre, itt 9:00 órakor találkozunk a városunk vezetõivel és térségünk országgyûlési képviselõjével. A fõtéren Szûcs Imre plébános fog imádkozni a városért. A következõ állomás a Nagy-Magyarország emlékmû lesz, ahol 9:30 órakor Hella Ferenc református lelkipásztor fog imádkozni a magyar nemzetért. Az Eötvös téren Nyeste Pál igazgató atya viszi imádságban az ifjúságot Isten elé.

Elõreláthatóan 10:30 órakor érkezünk a Kórház Kápolnához, itt Deme Dávid evangélikus lelkész imádkozik a betegekért. A temetõben, a ravatalozónál Dr. Páhy János fog szolgálni. Ezt követõen indulunk a Csónakázó - tóhoz, ahol egy ebéddel, imasétával a kórusok szolgálatával, felekezetek közötti sportvetélkedõkkel várjuk a résztvevõket. A gyermekek számára kézmûves foglalkozás lesz és természetesen sok-sok játéklehetõség. Az alkalomhoz bátran lehet csatlakozni, mindenkit szeretettel várunk, akinek fontos a városunk, az ifjúság és a nemzetünk jövõje.

E program keretében 2016. április 17-én, vasárnap délután 16 órától a HSMK színháztermében Eperjes Károly színmûvész úr önálló estjére kerül sor. Az est címe: Az igazat mondd ne csak a valódit! A mûsorban huszadik századi magyar költõk istenes verseit hallhatjuk majd. A programot az EMMI egyházi támogatások osztályának keretébõl valósítjuk meg, a Szent Márton-év nagykanizsai programja részeként. Mindenkit szeretettel várunk!

Hella Ferenc                  Szûcs Imre                       Deme Dávid

lelkipásztor                      plébános                            lelkész2016-04-12 09:57:00


További hírek:


PROGRAMAJÁNLÓ ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül