Ma 2023. 6 9.
Félix, Előd, Annamária napja van.
Látogatók száma : 55408762    
Honlapkeszites

Újabb rekordév lehet az idei a turizmusban

Az idei újabb rekordév lehet a turizmusban, miután a belföldi turizmus az elsõ negyedévben 11,7 százalékkal, a tavalyinál gyorsabb ütemben bõvült - írta a Szallas.hu.


Az MTI-hez eljuttatott elemzés szerint ebben fontos szerepe volt a három hosszú hétvégének, melyeken a wellness-szállodák kerültek fõszerepbe, az úti célok közül Budapest, Eger és Gyula állt az elsõ három helyen.
A foglalások átlagos hosszát tekintve a 3 éjszakára szóló belföldi pihenések ugrottak meg leginkább: közel másfélszeresére 2015 elsõ negyedévéhez képest.
A foglalások átlagértéke alapján 20 százalékkal bõvült a pihenésre és szállásra fordított összeg - közölték.
A turisztikai piac szereplõi számára az év eddigi legtelítettebb napja március 12-re esett, a négy napos szünet elsõ napjára. Ennek is betudható, hogy az elsõ negyedévben közel 80 százalékkal többen, ráadásul nagyobb értékben fizettek SZÉP-kártyával, mint tavaly.
A következõ idõszakban a SZÉP-kártya felhasználás tetõzni fog, hiszen május 31-éig válthatók be a 2014 során feltöltött összegek - fejtette ki a közleményben Szigetvári József. Hozzátette: ennek a juttatási formának az év minden idõszakában meghatározó szerepe van a belföldi turizmusban, eltörlése szinte biztosan megtorpanásra kényszerítené a szektor fejlõdését.
Bár a települések toplistájának elsõ két helyét idén is lefoglalta magának Budapest és Eger, mellettük csak a tavaly negyedik helyen álló Hajdúszoboszló tudta megõrizni pozícióját. Míg az elõzõ évi harmadik helyezett Pécs, és a tõle nem sokkal lemaradó Debrecen is hátrébb csúszott a kedveltségi listán, addig Gyula a tavalyi kilencedikrõl a harmadik helyre ugrott idén. Hévíznek és Siófoknak is sikerült betörnie a 10 leglátogatottabb település közé.
A Szallas.hu elemzése alapján a határon túlra síelésre és városnézésre indultak útnak legtöbben. Szlovákia és Lengyelország síparadicsoma, Donovaly és Zakopane bizonyult a két legvonzóbb úti célnak, míg Krakkó és Prága is nagy számban vonzotta a magyar utazókat.

 

MTI - Kanizsa2016-04-10 07:35:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül