Ma 2023. 6 8.
Medárd, Helga napja van.
Látogatók száma : 55399725    
Honlapkeszites

MSZDP: Nem látják a tenni akarást

Munkahelyeket kell teremteni. Ezzel a mondattal indította Marton István, a FIDESZ polgármesterjelöltjeként 2006. szeptember 9-én tartott sajtótájékoztatóját, kihangsúlyozva, hogy megválasztása esetén elsõszámú feladatának tartja a munkahelyteremtést, a munkanélküliek számának csökkentését Nagykanizsán – emlékeztetett rá Bogár Ferenc önkormányzati képviselõ.

– Az elmúlt évben azonban semmit sem tett annak érdekében, hogy ígéretét valóra váltsa. A 2006-os évhez képest 2007-ben közel tíz százalékkal, mintegy kétszáz fõvel növekedett a munkanélküliek száma városunkban. Az elõzõ négy év felfutó dinamikája megállt, negatív fordulatot vett a város fejlõdése – hangsúlyozta a politikus.


– A fejlesztési terveket leállították, csak azok a fejlesztések, beruházások valósultak, valósulnak meg, melyeket az elõzõ városvezetés kezdett el. Ha ezek átadásra kerülnek, akkor a szalagátvágások helyett csak a munkanélküliek számának növekedése, a fiatalok elvándorlásának fokozódása marad perspektívaként a város polgárai számára! A fideszes polgármester a választási kampánya során, és az alakuló közgyûlésen büszkén hangsúlyozta, nincs szüksége saját programra, hiszen abból már van egy tucat. Beigazolódott, sajátja valóban nincs, de úgy látszik, a többit sem találja. Program hiányában az elmúlt egy évben a vállalkozások fejlesztése, a munkahelyek teremtése érdekében nem születtek érdemi intézkedések. Annak ellenére, hogy befejezéséhez közeledik az autópálya építése, eladható lett a Thúry laktanya területe, tiszta viszonyok teremtõdtek az ipari parkokban, jelentõs beruházó még a láthatáron sincs. E nélkül pedig Kanizsán nem lesz igazi magújulás. Munkahelyteremtés helyett a FIDESZ országos vezetése által meghatározott feladatok végrehajtása történik városunkban is. Politikai bosszútól vezérelt személycseréktõl volt hangos az elmúlt egy év, amit megbízási szerzõdések sorozata, majd a Kanizsai Kulturális Centrum Zrt. létrehozása követett. Ezek látszatintézkedések, munkahelyteremtés helyett mind a költségvetési pénzek újraelosztását, követhetetlenné tételét, a FIDESZ-közeli cégek, személyek anyagi gyarapodását, a jobboldali klientúra kiépítését szolgálták csupán. A polgármesteri tájékoztatókból kiderül, hogy a városvezetésnek az elmúlt egy évben nem voltak érdemi, Nagykanizsa gazdasági fejlesztését elõrevivõ tárgyalásai. Érdekérvényesítõ képességük megyei, regionális, kormányzati szinten jelentéktelen. A város érdekében nem tudnak, nem képesek, de úgy tûnik nem is nagyon akarnak hatékonyan lobbizni. A csekély létszámú FIDESZ-közeli vállalkozóktól eltekintve nincs kapcsolatuk a kanizsai vállalkozókkal sem. Így nem is lehet eredményes munkát végezni – mondta Bogár Ferenc.

B.E.2007-10-18 12:32:26


További hírek:


POLITIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül