Ma 2023. 6 6.
Norbert, Norberta, Cintia napja van.
Látogatók száma : 55357345    
Honlapkeszites

Nyári Kollonay-koncertek

Kollonay Zoltán zongoramûvész nyári koncertsorozata három helyszínen nyújt élvezetes kirándulást az elõadónak és a közönségnek is egyaránt, ami egyben feltöltõdést és újszerû zenei élményt is ígér programjaival.


Ír Koncertsorozat Hévízen minden szerdán
A koncertsorozatok könnyû kikapcsolódást jelentenek a klasszikus és a népzene találkozásánál. Sokszínû elõadói tehetségekkel, a legkisebb csapatot alkotva, a háromfõs Coffee Band zenekarral, ez alkalommal az Ír zene birodalmába csábítja a mûvész a hallgatóságot. A zenekar tagjai Balogh József fuvola, furulya, ütõhangszerek (Lammas Tide zenekar), Kollonay Krisztina vonós és zongora (Anima Gospel Singers & Band), Kollonay Zoltán zongora, harmónika, vonós és bass hangszínek. A zenekar ismert tradicionális ír dallamokat, vidám kocsmadalokat és szép balladákat ad el egyéni feldolgozásban. A koncert érdekessége, hogy a hangszerelés egyben klasszikus és régies népi hangzású. Köszönhetõ ez a két billentyûs hangszer szerepeltetésének. A digitális és akusztikus hangszerek meglepõ párosítása megannyi szín lehetõség kipróbálásának ad lehetõséget. A bensõséges és érzelmes részek után számottevõ lendületet, dinamizmust és nagyobb zenekarokra jellemzõ hangzást produkál a bohém mûvész csapat.

Ír és Magyar Koncertsorozat Bükfürdõn minden kedden
A bükfürdõi koncertsorozat szokatlan mûsorszerkesztéssel kelt érdeklõdést, hiszen az Ír dallamok ezen a koncerthelyszínen Magyar dallamokkal is kiegészülnek. Ebben a párosításban és feldolgozásban még nem hallott, közismert dallamok kerülnek bemutatásra új színben.

Legszebb dallamok részletei az Isteni Irgalmasság Templomban Zalakaroson
Magyarország elsõ Isteni Irgalmasság templomában Zalakaroson tartja nyári orgona koncertjeit Kollonay Zoltán, a Nagykanizsán élõ zongoramûvész. November végéig lesz hallható a minden kedden jelentkezõ új koncertprogram, mely a legszebb dallamok részleteit mutatja be az Aida, Négy évszak, Varázsfuvola, Magyar Fantázia darabokból a hangszer királynõjén. Az új templomban elkészült az oltár. A különleges fa ívekbe illesztett festett üveg, és a körülötte lévõ freskó megkapó látványt nyújt. A szépségét fokozza, ahogy a koncert idõpontjában már érzékelhetõ fényhatás csillan, mely a hátulról megvilágított díszített üvegen átszûrõdik.

További információ: www.kollonay.hu
 2009-07-30 08:58:53


További hírek:


KULTÚRA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül