Ma 2023. 3 26.
Emánuel, Emánuéla, Larissza napja van.
Látogatók száma : 54780985    
Honlapkeszites

Koncert az orgona felújításáért

A Sarlós Boldogasszony templom orgonájának felújítására szerveznek jótékonysági koncertet április 2-án a Hevesi Sándor Mûvelõdési Központba, ahol a Tüttõ János Nótaklub szórakoztatja majd a részvevõket, valamint az Árvácska Dalkör és a Zalagyöngye Táncegyüttes is közremûködik.


– A Sarlós Boldogasszony templomban és közösségi házban az elmúlt idõszakban történt felújítás, így mind kívülrõl, mind belülrõl megújult. Azonban a templom orgonája még renoválásra vár és ehhez lenne szükség a támogatásra – kezdte a sajtótájékoztatót Dénes Sándor polgármester, majd hozzátette, ezért szerveznek szombaton, április 2-án jótékonysági rendezvényt a HSMK-ban. Ahogy dr. Páhy János plébános elmondta, az orgonát 1928-ban építette egy nagynevû orgonaépítõ cég. Akkor 12 ezer pengõbe került ez, mely most közel 47,5 millió forintnak felel meg. Hangsúlyozta, most a felújításhoz szükséges összeget szeretnék összegyûjteni, hiszen feladatuk az orgona megóvása.

– A kiskanizsai templom csodálatos akusztikával rendelkezik. Az orgona hangja is szebben szólal meg, ha annak minden regisztere mûködik – emelte ki a plébános. Ehhez kapcsolódva Horváth Norbert kántor hozzátette, jelen állapotában az orgona 32 regiszterébõl csupán 7 használható. Ezen kellene változtatni. A Tüttõ János Nótaklub elnöke, Major Lajos hozzáfûzte, az elsõ kérésre igent mondtak, hiszen rendkívül jó a kapcsolatuk a plébániával és szeretnének segíteni. Az esten többek között magyar nóta, csárdás, andalgó, népdal hangzik majd el.

– Tisztelettel kérem a kanizsaiakat, hogy segítsenek – hangsúlyozta az elnök. Hozzátette az Árvácska Dalkör és a Zalagyöngye Táncegyüttes is közremûködik majd. A zenei kíséretet Szalai Antal prímás és cigányzenekara biztosítja. Tóth Nándor alpolgármester kiemelte, szeretettel várják és hívják a koncertre a kanizsaiakat. A jegy 3000 forintba kerül, de az egyéni támogatásokat is szívesen fogadja a Sarlós Boldogasszony plébánia

V.M.2016-03-30 14:55:00


További hírek:


PROGRAMAJÁNLÓ ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül