Ma 2023. 3 24.
Gábor, Karina napja van.
Látogatók száma : 54772329    
Honlapkeszites

Hévízen mindenki fontos

A nyaralási szokásaink különbözõek, azonban abban egyformán gondolkodunk, hogy az éves szabadságról szeretünk kipihenten, élményekkel feltöltõdve hazaérkezni.


Hévízen ennek érdekében - a hotelek folyamatos minõségellenõrzése mellett - a magánszálláshelyek további színvonal emelkedéséért is tesznek. A vendégházak üzemeltetõi ugyanis nagyszerû lehetõséget kaptak az idei szezonra. 100%-os támogatási intenzitású pályázati forrásból alkalmuk nyílt a szálláshelyeik minõségi fejlesztésére. A fedezetet az Önkormányzat biztosította a magánszálláshelyektõl befolyt idegenforgalmi adó összegének 50%-os visszaforgatásából, melynek összege tavaly 16.000.000 forint volt.

Az elbírálás, valamint a nyertesekkel a támogatási szerzõdések megkötése 2016. március 23-ig megtörtént, így a megvalósítás szakaszába lépett a hévízi önkormányzat által finanszírozott és a helyi TDM egyesület által lebonyolított minõségfejlesztõ pályázat.

Közel 100 sikeres pályázó indíthatja el a vendégek komfortérzetét növelõ fejlesztéseit Hévízen, amelynek keretében a szállásadók az általuk befizetett idegenforgalmi adó terhére szerezhetnek be olyan eszközöket, amelyek által a vendégek nyaralása kényelmesebb lesz, növeli a komfortérzetet, a szállás felszereltségét, eszközparkját, így az eltöltött vendégéjszakák számát is emeli.

A benyújtott pályázatok által felhasznált keretbõl - összesen 8.680.000 forintból - a szállásadók leginkább síkképernyõs televízióra, konyhai kisgépekre, kerti bútorokra, napozóágyakra, hajszárítóra, vasalóra, légkondicionálásra, alvásminõség javítására, mosási lehetõség és számítógépes sarok kialakítására, kerékpárra költenek. A fejlesztéseket már az idei szezonban élvezhetik a vendégek.

A kezdeményezés idén valósult meg elõször a Hévízi Szobakiadók Szövetségének ötlete alapján. A lebonyolítás és a teljes elszámolás a Hévíz TDM Egyesület szakmai segítségével nyár végéig fejezõdik be. Ekkor összesítésre kerülnek a tapasztalatok, amelyek birtokában a következõ évre történõ esetleges újabb pályázati kiírás feltételei módosulhatnak, így remélhetõleg még több szállásadó élhet a lehetõséggel.2016-03-30 12:22:00


További hírek:


PROGRAMAJÁNLÓ ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül