Ma 2023. 6 8.
Medárd, Helga napja van.
Látogatók száma : 55400946    
Honlapkeszites

Marton István mondjon le!

Bene Csaba frakcióvezetõ és Fertig István, a Fidesz elnökségi tagja ajtótájékoztató keretein belül szólították fel ma délelõtt Nagykanizsa Megyei Jogú Város polgármesterét, Marton Istvánt a lemondásra:

Az elmúlt napokban, hetekben a város közéletét rendkívül negatívan befolyásoló események tükrében vagyunk kénytelenek ismét hangsúlyozni egy alapvetõ dolgot, mégpedig azt, hogy az Önkormányzati törvény és a helyi szabályozások alapján Nagykanizsa Megyei Jogú Város közgyûlése és állandó bizottságainak döntése nélkül a város polgármestere nem intézkedhet, így tehát minden hatáskör a közgyûlés kezében van.


Miért hangsúlyozzuk ezt?

Nagykanizsa polgármestere, közel két évvel ezelõtt kezdõdõen ellehetetlenítette az együttmûködést a közgyûléssel és a közgyûlés legnagyobb frakciójával. Azzal a frakcióval, amelyik támogatta és támogathatta volna a késõbbiekben is a város és az ott élõ polgárok érdekében végzett munkájában.

Azóta az önkényeskedés, az egyeztetések hiánya jellemzi munkáját. Ennek lett az a következménye, hogy több mint 20 alkalommal sértette meg az SZMSZ-t, több mint 30 alkalommal vállalt kötelezettséget ellenjegyzés nélkül, a jegyzõ számtalan alkalommal volt kénytelen törvényességi észrevételt tenni írásban, valamint a közgyûlésben egy megyei jogú város közgyûléséhez méltatlan - (személyeskedõ) - hangulat alakult ki.

Mi, a nagykanizsai közgyûlés Fidesz-KDNP frakciójának tagjai a kanizsai polgárok érdekében kívánunk dolgozni, így elutasítunk minden olyan tevékenységet, amelyik a város lejáratását szolgálja (botrányos közgyûlések, állandó sajtóban való üzengetések, személyeskedések).
A kanizsai polgárok nem látják városunk fejlõdését, aminek egyik okát abban látják, hogy a polgármester nem tud együttmûködni a közgyûléssel. Így nem érvényesülhet a kollektív bölcsesség elve.
Az Önkormányzati törvény - mint már említettük – a közgyûlés felelõsségévé teszi a döntések meghozatalát. Ezzel a törvény általi felhatalmazással rendelkezõ testülettel nem tud, nem akar együtt dolgozni a polgármester, ezért polgármesteri tisztségébõl való lemondásra szólítjuk fel.

S.E.2009-07-28 13:13:04


További hírek:


POLITIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül