Ma 2023. 6 10.
Margit, Gréta napja van.
Látogatók száma : 55411146    
Honlapkeszites

Húsvét - Egyházak: húsvét örömében megújul az egyház élete

Húsvét örömében megújul az egyház népének élete, megelevenedik a gondolkodás és az Istennek való szolgálat - olvasható a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa (MEÖT) és a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) közös, az MTI-hez eljuttatott húsvéti üzenetében.


A dokumentumot aláíró Veres András szombathelyi megyés püspök, a MKPK elnöke, Steinbach József, a MEÖT elnöke, Fischl Vilmos, a MEÖT fõtitkára, valamint az ökumenikus tanács tagegyházainak - református, evangélikus, baptista, metodista, pünkösdi, anglikán és ortodox - vezetõi ezt írták: Jézus feltámadásával gyõzött a halálon az élet, s eljött az új reménység hajnala.
"Húsvét örömében megelevenedik a gondolkodás. Mederbe kerül az érzelem. Frissé válik a szeretet. Feléled a felelõsség az egyházért, a hazáért, a jövõért!" - fogalmaztak.
Kiemelték: húsvét örömében megújul az Istennek való szolgálat, amely elsõsorban "az Istennek való feltétlen engedelmességben élõ szolgálat". "Sõt, az egyház friss, mai jelenlétét jelenti lelki-szellemi-etikai építésként, ami feltétlen elõremutató a mai istennélküli, de magát humánusnak nevezõ világunkban, melybõl egyre inkább hiányzik a józanság, a megfontoltság, az elõremutatás, a felelõs gondolkodás, az igazi megbékélésre törekvés és a rend fenntartása, formálása".
Húsvét örömében derüljön ki egyre nyíltabban, hogy Isten irányítja a keresztény világot - kérték, hozzátéve, hogy ha Jézus nagypéntek után továbbra is a sírban marad, vele együtt már régen elporladt volna mindaz, ami az embervilágot megeleveníthetné.
Az egyházak vezetõi így zárták üzenetüket: "húsvét 20l6-ban is az õsi bizonyságtételt hirdeti: Az Úr feltámadt! Mégis ez a hír az egyház népe örömének forrása az idén is. Húsvét örömében szeressük hát még jobban egyházunkat, ragaszkodjunk hazánkhoz és honfitársainkhoz. Húsvét öröme õrizzen meg bennünket józanul, az élet és az élet Ura szeretetében!"

 

MTI - Kanizsa2016-03-25 14:38:00


További hírek:


KRÓNIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül