Ma 2023. 5 29.
Magdolna, Magda, Ervin napja van.
Látogatók száma : 55314952    
Honlapkeszites

Sajtótájékoztatók napja

A „délelõtti csúcs” után, a közgyûlést követõen is szép számmal tartottak sajtótájékoztatókat a városatyák – ezúttal rögtön a közgyûlés után, a Medgyaszay Házban.
 

A Fidesz-KDNP nevében Bene Csaba frakcióvezetõ és Karádi Ferenc önkormányzati képviselõ szólaltak fel. Bene Csaba azzal kezdte, hogy Marton István polgármester ismét ellehetetlenítette a munkát a közgyûlésben. Véleménye szerint fontos lett volna megtárgyalni azt a húsz napirendi pontot, amely a legutóbb elmaradt, és amely a város érdeke lett volna. Az SZMSZ módosítása nem lett kellõképpen elõkészítve, egyetlen bizottság sem tárgyalta, így nem lett volna értelme a mai közgyûlésen megvitatni. Karádi Ferenc hozzátette, hogy a polgármester minden eszközt felhasznál annak érdekében, hogy a városban a botránykeltés minél nagyobb legyen, még a közgyûlést, illetve a város mûködését is. Végül a képviselõ nyomatékosan kifejezte, hogy õk dolgozni szeretnének a város érdekeiért, de nem ilyen körülmények között. A törvényesség betartatása a jegyzõ feladata, s az õ állásfoglalása az, amelynek a keretei között dolgozni szeretnének.


Fodor Csaba mszp-s képviselõ elmondta, hogy õ és pártja szomorúan tapasztalják, hogy a polgármester és az õt annak idején elindító Fidesz között egyre nagyobb és most már kibékíthetetlen az ellentét. Véleménye szerint ebben nagy szerepet játszik az a személyes ellentét is, amely Marton István polgármester és Cseresnyés Péter alpolgármester között kialakult. Ehhez csatlakozott az szdsz-es Röst János és a polgármester közötti személyes ellentét is. Úgy látszik, hogy ezek az ellentétek nyomják rá a bélyegüket a város mûködésére is. Ilyenformán a közgyûlés valóban nem tud mûködni, ezért a Szocialista Pártnak ténylegesen nem lesz más lehetõsége, mint kezdeményezni a közgyûlés feloszlatását, és visszaadni mindenféle döntési jogkört a város lakóinak, annak érdekében, hogy válasszanak maguknak olyan polgármestert, aki tudja a várost vezetni, olyan közgyûlést, amely képes az együttmûködésre a polgármesterrel, és amely tud egy vagy kettõ dolgozó, a tisztségre megfelelõ alpolgármestert választani. Amennyiben nem történik változás, s az „anarchia” továbbra is fennáll, a város elesik mindenféle támogatástól, befektetési lehetõségtõl, arról nem is beszélve, hogy Nagykanizsa nevetségessé válik ország-világ elõtt.
S.E.2009-07-27 09:16:53


További hírek:


POLITIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül