Ma 2021. 10 17.
Hedvig, Ignác, Rudolf napja van.
Látogatók száma : 51047083    
Honlapkeszites

Szezonnyitó a Kendlimajorban

Hogy idén se maradjunk kortárs képzõmûvészeti élmények nélkül, március 12-én, szombaton megnyitotta kapuit a Kendlimajor Mûvészeti Szabadiskola, ahova a hagyományos Szezonnyitóra invitálták a mûvészeti kurzusok iránt érdeklõdõket, barátokat, szponzorokat és a helyi médiák képviselõit. Érkeztek is érdeklõdõk szép számmal, délutánra a mûterem igazi közösségi hellyé alakult.


A vendéglátók bemutatták az idei év programjait. Láthattunk egy szeletet a nívós kortárs nyûjtemény anyagából, vagyis a Ludvig Nemzetközi Mûvésztelepeken készült alkotásokból, és a házigazdák, Ludvig Zoltán és Ludvig Dániel legújabb alkotásaiból.
Május 29-én, a szokásos ünnepi nyitóval indul a 24. Ludvig Nemzetözi Mûvésztelep, amelyre már most szeretettel hívnak mindenkit. A kéthetes nagy találkozó június 11-ig tart, amikor a zárókiállításon mutatják be a szimpóziumon készült alkotásokat.
Indulnak mûvészeti kurzusok felnõtteknek, lesznek a gyerekek számára szervezett kreatív szombatok és mûvészeti tábor, ahol négy napon át már az idei évben készülõ profi alkotások által inspirálva készülhetnek a képek, tûzzománcok, faragások.
Az idei év mottója: Minden ma készülõ mûvészeti alkotással megajándékozzuk a jövõt.
A programokról bõvebben tájékozódhatnak a www.kendlimajor.hu oldalon.
 

H.Gy.2016-03-16 08:05:00


További hírek:


KULTÚRA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül