Ma 2023. 6 8.
Medárd, Helga napja van.
Látogatók száma : 55398757    
Honlapkeszites

Fidesz: Példátlan eset a hivatalban

Példátlan eset történt Polgármesteri Hivatalban. Nagykanizsa MJV alpolgármesterének munkavégzését el akarja lehetetleníteni Marton István polgármester - volt a témája a minapi Fidesz sajtótájékoztatónak.

- 2009. július 17-én kelt 1/622-2/2009 számú levelemmel tájékoztattam Önöket, hogy Marton István polgármester alpolgármesteri irodámból való kiköltözésre szólított fel. 2009. július 21-én munkakezdéskor tapasztaltam, hogy az irodám ajtaján zárcsere történt. Valaki tehát mindenféle felhatalmazás nélkül felnyitotta irodámat. A rábízott vagyonnal a költségvetési szerv vezetõje jogosult és köteles a törvényeknek megfelelõen gazdálkodni. Így az épületek eszközeinek tekintetében – ezen belül az eszközölt zárcsere esetében is – csak a költségvetési szerv vezetõje - jegyzõ, aljegyzõ - intézkedhet. A polgármester szándéka ellentétes a közgyûlés akaratával, hiszen a testület részemre személyre szóló feladatokat állapított meg, amelyek egyébként is megkövetelik a saját, eszközökkel ellátott irodát, ennek hiányában a rám testált feladatok ellátását a polgármester akadályozza.


A Fidesz nagykanizsai közgyûlési frakciója visszautasít minden olyan szándékot, amelyik a város mûködését ellehetetleníti, vagy a Fidesz által jelölt, támogatott Cseresnyés Péter alpolgármester munkáját akadályozza. Megtárgyaljuk és megfontoljuk, hogy az elkövetett behatolás miatt feljelentést teszünk-e - mondta Bene Csaba.2009-07-22 17:16:23


További hírek:


POLITIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül