Ma 2023. 6 8.
Medárd, Helga napja van.
Látogatók száma : 55399432    
Honlapkeszites

Marton István: Felelõsség-felelõtlenség

- Mostanában már Nagykanizsa képviselõtestületével kapcsolatban semmin sem szabad meglepõdni, tehát a Bizzer és Bene képviselõk által tartott - nevezzük így - sajtótájékoztatón sem - kezdte beszámolóját Marton István polgármester, majd így folytatta:

- Mindazonáltal megvan annak a diszkrét bája, hogy a testületben ülnek olyan képviselõk akik gond nélkül hajlandók lesüllyedni egy olyan gyermek szintjére, aki miután összetörte a család porcelánkészletét, megpróbálja azt ráfogni a szomszédra.
Nem kell megerõltetni az emlékezetünket, hogy tudjuk, épp a nevében Fidesznek csúfolt kanizsai képzõdmény volt az, mely kivonulásával botrányba fullasztotta a legutóbbi, július 15-i soron kívüli közgyûlést, és megakadályozta munkánkat.
Ennek pedig nagy ára van, jelen esetben megközelítõleg 50 millió forint értékû veszteség érhet bennünket, intézményeinket a határidõ mulasztása miatt. A kivonuló képviselõknek talán elõbb kellett volna gondolkodniuk, mert most már csak arra futja tõlük, hogy megpróbálják személyes felelõségüket másra hárítani.


- Ez azonban nem megy, Nagykanizsa MJV Közgyûlése - pontosabban a Fidesz-SZDSZ frakciószövetség - ugyanis kérésem ellenére, azzal a szándékkal, hogy akadályozza a munkámat, elmúlt év novemberében olyan módosítást eszközölt a Szervezeti és Mûködési Szabályzatban, mely megtiltja, hogy egy adott ügyben két soros közgyûlés közt egynél többször soron kívüli közgyûlést tartsunk.
Ettõl csak abban az esetben lehetséges eltérni, ha arra törvény - ami magasabb rendû jogszabály - kötelezi a testületet, mely helyzet jelen pillanatban sajnos nem áll fenn. Szintén elgondolkodtató, hogy azon képviselõ jelenti be az újabb soron kívüli közgyûlés kezdeményezését a sajtó munkatársai számára, aki a legutóbbi közgyûlésen nem volt rest erre az SZMSZ passzusra - ráadásul hibásan - hivatkozni.
Mindettõl függetlenül viszont helyzet van, amit meg kell oldani. Világos, hogy a közgyûlést megtartani nem lehet, annál is inkább nem, mert egy jogszabályellenesen megtartott közgyûlésen hozott döntés a jövõben jogilag szintén aggályos volna. Ezért kénytelen leszek immár sokadszorra egyedül helyrehozni azt, amit a feladatának ellátásra alkalmatlan, és méltatlan közgyûlési többség elbaltázott.

Hogy mik lesznek azok a lépések, melyekhez majd a közgyûlés utólagos hozzájárulására lesz szükségem, illetve miket tudok különbözõ tárgyalásokkal megoldani, az jelen pillanatban még nem tisztázott, de õszintén bízok abban, hogy sikerül majd minimalizálnom a közgyûlés okozta károkat. Ami pedig a képviselõk által felvetett személyi kérdéseket illeti, a helyes következtetés épp ellentétes az övékével.
Hisz azokat, akik a szinte szolga sorba silányított embereit érdekeinek megfelelõen kivonulásra utasítja, ellehetetlenítve a munkát, vagy épp a jogszabályokat értelmezi pártdirektíváknak megfelelõen, felszámolva a jogbiztonság szilárd talaját, nos õket talán érdemes lenne megfelelõ távolságban tartani Nagykanizsa Város Önkormányzatától. És a megfelelõ távolság jelen esetben nagyon messze van.2009-07-22 17:09:48


További hírek:


POLITIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül