Ma 2021. 10 16.
Gál, Margit, Hedvig napja van.
Látogatók száma : 51044751    
Honlapkeszites

Tavaszi Mûvészeti Fesztivál Kanizsán

Városunkban számos és színes kulturális programmal köszönt ránk a tavasz. Idén 19. alkalommal kerül megrendezésre március 11-e és 23-a közözött a Kanizsai Kulturális Központ szervezésében a Tavaszi Mûvészeti Fesztivál – mondta lapunknak Marics Zsuzsanna mûvelõdésszervezõ.


A 60 éves Kanizsa Fotóklub jubileumi kiállításának megnyitója után a Magyar Állami Népi Együttes „Magyar rapszódia” címû mûsorának tapsolhat a nagyérdemû közönség. A fesztivál során fellép a Balázs Elemér Group az Alba Regia Kamarazenekar közremûködésével, ahol a klasszikus zene és a jazz izgalmas találkozásának lehetünk tanúi. A színházkedvelõknek Péterfy- Novák Éva: Egyasszony címû nagysikerû könyvének színpadi változatát ajánljuk – Tenki Réka elõadásában. A darab felemelõ, igaz történet egy asszonyról, életének fájdalmas titkairól.
Az idei fesztiválon várjuk a rock-zene rajongóit is a Mobilmánia koncertre, melynek vendége Vikidál Gyula lesz. A Felsõtemplomban a 25 éves, nagykanizsai Farkas Ferenc Énekegyüttes ad koncertet – Baráth Yvette karnagy vezetésével, Elek István jazz-szaxofonmûvész közremûködésével. Nagy érdeklõdéssel várjuk Hernádi Judit zenés estjét is, melyet így ajánl a közönségnek a színésznõ: „Ez az est rólam szól! Szerintem szórakozni fognak. Én is szórakoztam, amíg kigondoltam.”
A nagykanizsai Tavaszi Mûvészeti Fesztivál záró programja egy fiatal rock-zenész, Beck Zoltán ( 30 Y) és egy mai költõ-drámaíró, Háy János közös zenés találkozása lesz, dalokkal és novellákkal.
A sokszínû kulturális eseményekre mindenkit szeretettel hívunk és várunk. A részletekrõl a www.kanizsaikultura.hu honlapunkon tájékozódhatnak – invitálta végezetül a közönséget a fesztivál szervezõje.

Kanizsa
 2016-03-09 05:16:00


További hírek:


KULTÚRA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül