Ma 2023. 6 8.
Medárd, Helga napja van.
Látogatók száma : 55396067    
Honlapkeszites

Kvótareferendum - Kocsis: konferenciát tartanak a kormány migránspolitikáját támogató önkormányzatok

Konferenciára hívják össze szombatra azoknak a településeknek a vezetõit, amelyek kiálltak a kormány migrációs politikája mellett - közölte Kocsis Máté, Józsefváros kormánypárti polgármestere vasárnap sajtótájékoztatón, amelyen részt vett a szintén Fidesz-KDNP-s Papp László debreceni és Ferenczi Ferenc tiszaszigeti polgármester is.


Kocsis Máté azt mondta: eddig 871 település képviselõ-testülete kötelezte el magát nyilatkozat elfogadásával a kormány migrációs politikája mellett, de további önkormányzatok is csatlakozhatnak ehhez az együttmûködéshez.
A jövõ szombati konferencián az illegális bevándorlás okozta problémák mellett arról is beszélnek majd, hogy mivel tudják segíteni a kormány munkáját az illegális bevándorlással kapcsolatban és a kötelezõ bevándorlási kvótáról kezdeményezett népszavazást - közölte a fideszes politikus, aki hangsúlyozta, érdekeltek a referendum sikerében, ezért kampányolni is fognak érte.
Kocsis Máté arra hívta fel a figyelmet, hogy az Európai Unióra nehezedõ migrációs nyomás nõ, ez Magyarország déli határánál is érezhetõ.
"Nagyon fontos dolog, hogy a jogtalan, értelmetlen és veszélyes kvótát a brüsszeli bürokraták ne tudják ráerõltetni se Magyarországra, se egyes településekre" - mondta.
A szilveszteri kölni molesztálásokra utalva hozzátette: egyikük településén sem szeretnének kölni esetet.
Papp László, Debrecen polgármestere arról tájékoztatott, hogy több mint 42 ezer debreceni írta alá azt a petíciót, amely arra kérte a kormányt, szabjon gátat a migránsáradatnak, és mondjon nemet a brüsszeli kvótákra.
Megjegyezte, hogy Debrecen közgyûlése elsõként fogadta el a kormány migrációs politikája mellett kiálló nyilatkozatot.
Arról is beszélt, hogy a városban komoly biztonsági kockázat volt az ott mûködõ befogadóállomás, amely azonban tavaly decemberben bezárt, ami "visszaadta a nyugalmat Debrecennek".
Ferenczi Ferenc, a magyar-szerb-román hármashatár mellett fekvõ Tiszasziget polgármestere arra kérte a kormányt, hallgassa meg az emberek véleményét, és erre alapozva védje meg az országot, "ne engedje az EU-nak, hogy ránk kényszerítsék a kvótát".

 

MTI - Kanizsa2016-03-07 05:31:00


További hírek:


KRÓNIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül