Ma 2023. 6 10.
Margit, Gréta napja van.
Látogatók száma : 55415010    
Honlapkeszites

A jövõ héten is folytatódik a borús idõ

A jövõ héten is folytatódik a borús, többször csapadékos idõ, a hét második felében erõs, viharos szélre is készülni kell. A leghidegebb órákban fagypont körüli hõmérséklet is lehet, s helyenként nappal is csak 6 Celsius-fokig melegszik a levegõ - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú elõrejelzésébõl.


Hétfõn hajnalban, kora reggel a csapadékmentes, szélvédett középsõ országrészben foltokban köd képzõdik. Több helyen kell viszont záporokra készülni, hajnalban és kora reggel az Alpokalja magasabban fekvõ területein vegyes halmazállapotú csapadék is elõfordulhat. Napközben pedig a Duna-Tisza közén egy-egy zivatar is lehet. A leghidegebb órákban 1-8 fok lehet, napközben 6-14 fokig melegszik a levegõ, az Alpokalján lesz a hûvösebb.
Kedden elszórtan, elsõsorban a Dunától keletre várható esõ, zápor. A legalacsonyabb hõmérséklet többnyire 0 és 5, a legmagasabb nappali 9-13 fok között alakul.
Szerdán keleten lehet helyenként esõ, zápor. A minimumhõmérséklet mínusz 1 és plusz 4, a maximumhõmérséklet 8-13 fok között valószínû.
A Dunától keletre csütörtökön is több helyen valószínû esõ, zápor, elsõsorban nyugaton lehetnek napos idõszakok. A leghidegebb órákban 0-5 fok lehet. Napközben 9-14 fokig melegszik a levegõ.
A hosszú hétvége elsõ felében is jellemzõen erõsen felhõs lesz az ég. Pénteken, szombaton és vasárnap is lehet elszórtan kisebb esõ, zápor. A minimumhõmérséklet pénteken 1-6, szombaton és vasárnap 0 és plusz 5 fok között valószínû. A nappali maximumok pénteken 9-12, szombaton 7-12, vasárnap 8-12 fok között alakulnak - olvasható az elõrejelzésben.

 

MTI - Kanizsa2016-03-06 15:38:00


További hírek:


KRÓNIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül