Ma 2023. 6 6.
Norbert, Norberta, Cintia napja van.
Látogatók száma : 55357219    
Honlapkeszites

Vasárnap kezdõdik a nagyböjti tartósélelmiszer-gyûjtés

Vasárnap kezdõdik és március 13-áig tart a nagyböjti tartósélelmiszer-gyûjtés a katolikus templomokban - közölték a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) tavaszi tanácskozása utáni sajtótájékoztatón.


Mohos Gábor, az MKPK titkára ismertette: a Tartós szeretet címmel meghirdetett, országos gyûjtés során a hívek a templomokban az erre kijelölt helyen helyezhetik el felajánlásaikat. Az idei évtõl az egyházmegyei karitászközpontok is fogadják az adományokat, valamint Budapesten, a Szent István-bazilika mellett álló, Karitász emblémával ellátott teherautónál is várják a felajánlásokat minden nap 10 és 18 óra között. Az adományokat a Katolikus Karitász juttatja majd el a rászorulókhoz.
Az MKPK titkára szólt arról, hogy a tanácskozáson létrehoztak egy hattagú püspöki bizottságot a következõ, 2020-ban Budapesten megrendezendõ 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus szervezésének koordinálására.
Mohos Gábor elmondta: a krakkói Ifjúsági Világtalálkozóra Magyarországról eddig 4500-an jelentkeztek, akiknek az utazását az MKPK és az egyházmegyék is támogatják. Hozzátette: nincs felsõ korlátja a jelentkezõk számának, az egyetlen, a világtalálkozó szervezõi által megszabott kritérium, hogy 18 és 35 év közötti fiatalok jelentkezését tudják csak elfogadni.
A püspökök testülete emellett áttekintette a hazai katolikus egyházzene helyzetét, és döntöttek arról, hogy "keresni fogják a megújulás lehetséges módjait" - fogalmazott, hozzátéve, hogy a jövõben pályázatokat is kiírnak majd, hogy elõsegítsék a megújulást.
A Szent Márton születésének 1700. évfordulója alkalmából meghirdetett jubileumi év során az MKPK ünnepi konferenciát rendez, amelyet november 10-én az Országházban tartanak majd meg - ismertette Mohos Gábor.
Emellett az évrõl évre több ezer látogatót vonzó Katolikus Társadalmi Napok - amelyet idén újra Budapesten rendeznek meg - kiemelt témája is Szent Márton lesz.
Mohos Gábor kérdésre válaszolva beszélt arról, hogy továbbra sem kaptak választ a Szentszéktõl arra, Ferenc pápa ellátogat-e idén Magyarországra. Hozzátette: még nem született meg a végleges döntés, és történt már olyan, hogy Ferenc pápa mindössze 2,5-3 hónappal az adott esemény elõtt jelentette be, hogy elutazik valahová.

 

MTI - Kanizsa2016-03-05 07:37:00


További hírek:


KRÓNIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül