Ma 2023. 6 8.
Medárd, Helga napja van.
Látogatók száma : 55388152    
Honlapkeszites

Pénteken tartják az ökumenikus világimanapot

Pénteken tartják az ökumenikus világimanapot, amelynek tematikáját idén a kubai keresztény nõk készítették el - közölte Fischl Vilmos, a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának fõtitkára az MTI-vel.


Az imanap idei mottója: "Fogadjátok magatokhoz a gyermekeket, mert ezzel engem fogadtok be". Vezérgondolata Jézus Márk evangéliumából vett mondata: "Engedjétek hozzám jönni a kisgyermekeket, és ne tiltsátok el tõlem õket, mert ilyeneké az Isten országa."
    Fischl Vilmos elmondta: Kubában nagyon erõs a családi összetartás. A lakosság legnagyobb arányát a gyermekek teszik ki, akiket nagyon szeretnek és nagy becsben tartanak. Bár a családok többsége igen szegény, mégis minden gyermek jár iskolába, az oktatásnak ugyanis minden szintje ingyenes.
    A fõtitkár tájékoztatása szerint a világimanapot országszerte gyülekezetekben tartják meg, "együtt imádkozva az erõszak áldozataiért és a mélyszegénységben élõkért". Hozzátette: az ökumenikus világimanapot 1870 óta tartják meg világszerte, Magyarországon pedig az idén harmincegyedik alkalommal szervezi meg az eseményt a MEÖT.
    Fischl Vilmos kitért arra: a résztvevõk az ökumenikus tanács által megjelentetett kiadványok segítségével készülhetnek fel, hangolódhatnak rá az eseményre, "és élhetik meg az imanapi liturgia tartalmának kiteljesedését". A felkészülést segítõ kiadványok a www.meot.hu honlapról tölthetõk le.
 

MTI - Kanizsa2016-03-03 12:19:00


További hírek:


KULTÚRA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül