Ma 2019. 8 23.
Bence, Róza, Szidónia napja van.
Látogatók száma : 42590788    
Honlapkeszites

Flóra és Florida: úszás és csillogás

Ugyan Floridában az egykori Miami Vice kultikus és egyedi hangulatú sorozat fõszereplõivel, Don Johnsonnal és Philip Michael Thomasszal nem találkozott, a magyar úszósport nagyjaival Molnár Flóra, a Délzalai Vízmû SE úszó kiválósága viszont annál inkább.
A kanizsai sportoló a magyar felnõtt úszóválogatott kerettagjaként február 20-án landolt Miami városában, hogy aztán Fort Lauderdale felé vegye az irányt, mely ez idõ tájt is a kiindulási helye a három hetes edzõtábor alkalmával.
- A fõvárosiakkal, úgymond a darnyisokkal, no meg a kecskemétiekkel vagyok együtt, de az egerszegi Matyasovszky Dalma is velem van - kezdte Molnár Flóra, aki a tavalyi thaiföldi helyszínt "cserélhette le" idén Floridára. - Fort Lauderdale nincs messze Miamitól és valóban ideális az úszóknak a versenyekre való rákészüléshez.


Flóra a világ azon részén hat órás "idõhátrányban" van hozzánk képest, de az akklimatizáció folyamata már gyakorlatilag lezajlott nála is, így a felkészülési programjában semmi sem akadályozza.
- Általában reggel 7 és 9 óra között úszóedzés van, s nagyon közel, körülbelül 5 percre van az uszoda a szállásunktól. Aztán jöhet az ebéd, majd délután fél háromtól fél ötig vagy négytõl hatig napközben pihenés van a tréningek elõtt. Múlt szerdán délután nem volt edzés, akkor be tudtunk menni vásárolni is a központba. Tegnap, vagyis vasárnap csak reggel volt edzés, aztán ismét egy kis kikapcsolódás szerepelt a menetrendben, emellett heti háromszori konditermi edzéssel is számolhatunk. Gyurta Daniék amúgy máshol voltak itt a környéken és õk vasárnap indultak is haza. Szerdán futottam össze velük a "pipás" sportszergyártó itteni központjában, ráadásul teljesen véletlenül, de így is elbeszélgettünk, mondhatni szakmáztunk egy jót.
- S hogyan képzeljük el a miami hétköznapokat ilyenkor, fõként annak tükrében, hogy nemsokára indul a nagy elektronikus zenei találkozók sora, a Winter Music Conference 2016?
- Nos, a hotelek száma megszámlálhatatlan, végig vannak a part mentén, ezek közül lakunk mi az egyikben. Hát, mit mondjak, nagyon menõ egy hely, autócsodák mindenhol, a tengerpart utánozhatatlan hangulata, meg úgy összességében minden egy valóban egyedi világ. Jól érzem magam, persze nem felejthetem, hogy én elsõsorban mondhatni a munkám végett vagyok itt. Az edzések roppant kemények, mivel sokkal hosszabbakat úszunk, ehhez még hozzá kellett szoknom, de úgy érzem, kezdek belejönni. Az már viszont most biztos, hogy az edzõtábor végére jó barna is leszek.
Flóráék "turnusa" egyébként március 12-én érkezik vissza Európába.

P.L.2016-02-29 14:00:00


További hírek:


SPORT ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül