Ma 2023. 6 10.
Margit, Gréta napja van.
Látogatók száma : 55414837    
Honlapkeszites

Influenza - OEK: mérsékelten nõtt az influenza miatt orvoshoz forduló betegek száma

Mérsékelten nõtt az influenza miatt orvoshoz forduló betegek száma a múlt héten: február 15. és 21. között 47 300 ember, az elõzõ hetinél 8 százalékkal több beteg kereste fel orvosát - közölte az Országos Epidemiológiai Központ (OEK) legfrissebb jelentésében. Az adatok szerint Zala megyében több mint másfélszerese nõtt.


Az összegzés szerint az év 7. hetében tizennégy megyében emelkedett, Budapesten és Baranya megyében nem változott, Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves, Komárom és Nógrád megyében csökkent az influenzaszerû megbetegedés miatt orvoshoz fordulók száma az elõzõ héthez viszonyítva.
Tolna megyében a betegek száma egy hét alatt kétszeresére, Bács-Kiskun, Jász-Nagykun-Szolnok és Zala megyében több mint másfélszerese nõtt. Borsod-Abaúj-Zemplén és Heves megyében a 6. héten tapasztalt igen magas megbetegedési érték után 30, illetve 20 százalékkal csökkent az influenza miatt orvosukat felkeresõk száma; a két megyében már tetõzött az influenzajárvány.
Az elmúlt héthez viszonyítva az orvosnál megjelent betegek korösszetételében lényeges változás nem történt, továbbra is az óvodás és az általános iskolás korú gyermekeket érinti leginkább a megbetegedés. A betegek 31,8 százaléka 15-34 éves fiatal felnõtt volt, a 35-59 évesek korcsoportjába tartozott a betegek 17,8 százaléka, 6 százalékuk pedig a 60 éven felüli volt.
A jelentés szerint az OEK laboratóriumában végzett virológiai vizsgálatok során a betegek túlnyomó többségénél influenza B vírust mutattak ki.
Az influenzajárvány miatt továbbra is tizenegy megye és a fõváros több egészségügyi intézményében van részleges vagy teljes látogatási tilalom.

MTI - Kanizsa2016-02-25 05:32:00


További hírek:


KRÓNIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül