Ma 2023. 6 10.
Margit, Gréta napja van.
Látogatók száma : 55410939    
Honlapkeszites

Illegális bevándorlás - Orbán: Brüsszelbõl és délrõl is veszély fenyeget

Brüsszelbõl a "kényszerbetelepítési kvóták" veszélye, délrõl pedig az idén várhatóan nagyságrendekkel növekvõ migrációs nyomás fenyeget - mondta Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön Miskolcon, sajtótájékoztatón, ahol a Fidesz-KDNP Lillafüredre kihelyezett frakcióülésén elõzõ este tartott felszólalásáról kérdezték.


A kormányfõ szerint Angela Merkel német kancellár törökországi látogatása felhívta a figyelmet arra, hogy továbbra is egy nagy veszély, a "kényszerbetelepítési kvóták" létrehozása fenyegeti az európai embereket Brüsszel felõl. Ez a legnagyobb fenyegetés, amelyet a következõ hónapokban ki kell védeni - jelentette ki.
Ezzel kapcsolatban Orbán Viktor hangsúlyozta ugyanakkor - idézve a frakcióülésen elhangzott szavait -, hogy nem német-török kétoldalú megállapodásról, hanem egy EU és Törökország közöttirõl van szó. Utóbbi tartalmaz egy utalást arra, hogy az Európai Unió 400-500 ezer migránst "közvetlenül átemel" Törökországból - mondta, jelezve, hogy Magyarország tiltakozott ez ellen.
Azért is nem került nyilvánosságra ez a törekvés, mert számos uniós tagállam úgy foglalt állást, hogy ezt csak nemzetállami alapon lehet végrehajtani, "kényszer erejû szétosztással" nem - tette hozzá.
Emellett egy másik veszély is fenyeget - folytatta -, fel kell készülni ugyanis arra, hogy az idén nagyságrendekkel növekedni fog az Európára dél felõl nehezedõ migrációs nyomás. Ezért a magyar kormány elrendelte a mûszaki határzár megerõsítését és újabb határzár építéséhez szükséges kapacitások elõállítását - közölte.
Összegzése szerint Brüsszelben diplomáciai, politikai, délen pedig katonai, védelmi erõfeszítésekre van szükség.
 

Többek között errõl is fog szólni a hónap végén városunkban megrendezésre kerülõ, a migrációs válságot taglaló konferencia.
 

MTI - Kanizsa2016-02-11 14:51:00


További hírek:


KRÓNIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül