Ma 2023. 6 2.
Kármen, Anita, Péter napja van.
Látogatók száma : 55337883    
Honlapkeszites

Lemondott Homokkomárom polgármestere

Lemondott Homokkomárom tíz éve hivatalban lévõ polgármestere, mert nem tud együttmûködni a képviselõkkel; Zalában az elmúlt néhány hónapban további öt településen távozott a polgármester vagy a teljes képviselõ-testület.


Bodó Tamás, Homokkomárom független polgármestere csütörtökön az MTI-nek megerõsítette a Zalai Hírlap információját, miszerint lemondott településvezetõi tisztségérõl. Mint mondta: tíz éven át irányította a mintegy kétszáz lakosú települést, de mostanra belefáradt abba, hogy a legutóbbi választásokon felállt testülettel egyáltalán nem tud együttmûködni.
A Nemzeti Választási Iroda honlapja szerint az elmúlt hónapokban további négy zalai településen is távozott a polgármester vagy feloszlott testület. Magyarszentmiklóson január 10-én már megtartották az idõközi voksolást, új polgármestert és négytagú testületet is választottak a településen élõk, a korábbi önkormányzat szeptemberi önfeloszlatása miatt.
Kisrécsén február 28-án tartanak idõközi választást, mert november végén feloszlatta magát a négytagú képviselõ-testület. Papné Szabó Mónika jegyzõ azt mondta az MTI-nek: a képviselõk közül többen nem helyben éltek, már korábban volt, aki lemondott, s mivel így már nem tudott mûködni a települést vezetõ testület, az önfeloszlatás mellett döntöttek.
Rigyácon március 6-án választanak új polgármestert, a független Homály Balázs ugyanis november végén lemondott. Szalai-Gaál Mónika jegyzõ az MTI érdeklõdésére azt közölte: az indoklás szerint nem tudott együttmûködni a képviselõkkel.
Pölöskefõn április 10-én tartanak választást, miután december 31-i hatállyal lemondott az eddigi független polgármester, Orbán Károly. Dencsné Müller Mónika jegyzõ az MTI-nek elmondta: a településvezetõ a korára, egészségi állapotára hivatkozva távozott, de továbbra is támogatja a képviselõ-testület munkáját.
Söjtörön április 17-én választanak új polgármestert és képviselõket, mert január közepén egyhangú szavazással feloszlatta magát a képviselõ-testület. Könyves Gábor független polgármester korábban az MTI-nek azzal indokolta a döntést, hogy a hattagú testület egy része és a közte feszülõ ellentét miatt nem tudott megfelelõen mûködni az önkormányzat.

 

MTI - Kanizsa2016-02-04 09:38:00


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül