Ma 2023. 6 5.
Fatime, Fatima, Bonifác napja van.
Látogatók száma : 55353373    
Honlapkeszites

Országgyûlési és nagykanizsai aktualitások
A tavaszi ülésszak végeztével Göndör István a parlamenti eredményekrõl számolt be, majd ezt követõen városunkat érintõ problémákról beszélt a sajtó helyi képviselõinek.

Saját sikerének is érzi azt az újonnan elfogadott törvényt, mely szerint a képviselõk csak számla alapján számolhatják el költségeiket. Véleménye szerint így, a Seres Mária által kezdeményezett népszavazás elkerülésével az ország négy millió forintot spórolt meg. A civil kezdeményezés – úgy gondolja – nem más lett volna, mint politikai akció közpénzen, nem pedig a probléma megoldása.

Eredményként említette meg a képviselõ a tavaszi ülésszak kapcsán továbbá azt, hogy összesen 29 törvényt fogadtak el, s azt is, hogy ismét van legfelsõbb bírósági elnök. Pozitív eredménynek tekinti a vagyonadó bevezetését is.
Nagykanizsai viszonylatban a Délzalai Víz- és Csatornamû Zrt. egyre fokozódó problémái kerültek elõ. „Ki fizeti meg a Fidesz ámokfutását a Vízmûben? És miért nem mûködik a felügyelõ bizottság, amely leellenõrizné és jogszerûen nyilvánosságra hozná azt, ami történik?” – tette fel a költõinek szánt kérdéseket a képviselõ, s elmondta, hogy a fennálló többletkiadásokat a vízfogyasztóknak kell megfizetniük, éppen ezért elemi érdek a felügyelõ bizottság mûködése.
S.E.


2009-07-06 12:32:07


További hírek:


POLITIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül