Ma 2023. 6 2.
Kármen, Anita, Péter napja van.
Látogatók száma : 55337907    
Honlapkeszites

A fiatal férfiak nagyobb eséllyel kapnak jutalmat

A munkavállalók fele részesül valamilyen jutalomban teljesítményéért az év végén, nagyobb eséllyel kapnak jutalmat vagy bónuszt a férfiak, ezen belül is a fiatalabb férfi munkavállalók - derült ki a Profession.hu állásportál 4814 válaszadó bevonásával készült nem reprezentatív kutatásából.


Az MTI-hez eljuttatott tájékoztatás szerint a férfiak és a nõk 57, illetve 49 százaléka vihet haza extra pénzt az év végén. Az életkor elõre haladtával is csökken az esélye a karácsonyi bónusznak: az átlagos 53 százalékkal szemben az 50-59 év közötti korosztálynak csak 37 százaléka kap jutalmat.
A kutatásból kiderült, csaknem minden ötödik válaszadó esetenként, és minden tizedik fixen, évente kap prémiumot.
Az év közben elérhetõ munkahelyi juttatások közül a válaszadók több mint fele étkezési Erzsébet-utalványt, míg több mint harmaduk SZÉP-kártyát kap munkaadójától. Minden ötödik válaszadó helyi bérletet, illetve önkéntes nyugdíjpénztári tagdíj-hozzájárulást kap rendszeresen.
Ha a munkavállalóknak lehetõségük lenne bármilyen elérhetõ juttatási típust választani, a legtöbben a SZÉP-kártyát és az Erzsébet-utalványt kérnék, de népszerû a munkába járásra vonatkozó költség-kiegészítés is.
A kutatásból kiderült: teljes életbiztosítást a jelenleg ebben részesülõ válaszadók nyolcszorosa szeretne kapni munkahelyén - az összes válaszadó 22 százaléka, míg bölcsõdei szolgáltatásra, illetve iskolarendszerû képzésre mintegy hatszoros igény lenne - a válaszadók 5, illetve 15 százaléka igényelne ilyen támogatást. A kutatás eredményei szerint népszerû még az üdültetés, a lakáscélú támogatás és az önkéntes nyugdíjpénztár is.

MTI - Kanizsa2016-01-18 06:28:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül