Ma 2023. 5 29.
Magdolna, Magda, Ervin napja van.
Látogatók száma : 55314747    
Honlapkeszites

MSZP: 2016 a béremelések éve legyen

- A tavalyi esztendõ a Fidesz országromboló politikájának éve volt – jelentette ki Teleki László, MSZP-s országgyûlési képviselõ, a párt Zala Megyei Területi Szövetségének pénteki, közös sajtótájékoztatóján.


- Több fiatal vándorolt külföldre, mint 56-ban. Mivel a Fidesz nem tudta itthon tartani õket. A foglalkoztatáspolitikájuk is megbukott. Tönkretették az egészségügyet, az oktatással szintén ezt tették – fogalmazott Teleki László, egyúttal hozzátéve: amit tavaly tett a kormány, azt idén már ne folytassa, mivel „lesújtó volt”.

- A szocialista párt elvárja, hogy idén emeljék meg a fizetéseket: a magyarok európai emberhez méltóan élhessenek. Továbbá, állítsák meg a kivándorlási hullámot – szögezte le a szocialista képviselõ.

Dr. Fodor Csaba, a párt megyei elnöke pedig arról beszélt, hogy problémák országosan, és helyben is vannak. Kiemelten szólt arról, hogy – a fenti szférákon túl – az önkormányzati gazdasági társaságok dolgozóinak fizetését is rendezni kell, illetve visszaállítani a tõlük elvett cafetériát is.

Dr. Fodor Csaba nem csak az önkormányzatok költségvetésérõl mondott véleményt, hanem a megyét sújtó szegénységrõl, munkanélküliségrõl is.
Közölte azt is, hogy idén a szocialisták – ezek miatt – még több akciót szerveznek a megyében, mivel a párt „foglalkozik az emberek problémáival, és támogatnak minden olyan civil megmozdulást, amik a fizetésemelésre vonatkoznak, az állampolgárok életkörülményeinek javítását segítik.”

Ezt követõen Mohácsi József a keszthelyi szocialista szervezet elnöke a Családi Otthonteremtési Kedvezményét értékelte. Kiemelte: a kormányzati programban ne csak a gazdagokra, a szegényekre is gondoljanak. S a CSOK ne csak az otthonteremtésre vonatkozzon, s ne csak az új otthonokra, hanem a használt lakásokra és a régiek felújítására is.

A megyei fejlesztések kapcsán a sármelléki reptér fejlesztését, a városhoz vezetõ vasútvonal építését, és a Balaton-parti szállodaépítések élénkítését emelte ki. Mivel – hangsúlyozta – ez az egész megye érdekét szolgálja.

Kiss Ferenc, a zalaegerszegi pártszervezet elnöke annak adott hangot, hogy a kormány tavaly pénzt vont el az önkormányzatoktól, amik aztán helyi adók révén plusz terheket róttak – többek közt – a vállalkozásokra.

- A kormány Modern Városok Programja jó – folytatta Kiss Ferenc – mivel pénzt kaptak a városok, de a kormány a sokat szidott EU pénzét osztogatta. Fejlesztésekre szánták a támogatásokat, de arról már nem beszéltek, hogy a tervezett beruházásokat késõbb valahogy fenn kell tartani.
A megyeszékhelyi szocialista pártelnök továbbá közölte: a szakképzett munkaerõ is hiány, ám a bérkompenzációk is kimaradtak az egészségügy, a kultúra és az oktatás területén is. Így idén mindezen változtatnia kell a kormánynak.

Sz.Zs.2016-01-15 13:04:00


További hírek:


POLITIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül