Ma 2022. 5 18.
Erik, Alexandra, János napja van.
Látogatók száma : 52450949    
Honlapkeszites

Integrált sportnap a Thúryban

Immáron második alkalommal szervezte meg a Szerdahelyi Sportegyesület egy nyertes pályázatnak köszönhetõen a Sportoljunk együtt integrált sportnapot, melynek a Nagykanizsai Szakképzési Centrum Thúry György Szakképzõ Iskolája adott otthont.


Ahogy az egyesület elnökségi tagja Bakos Gerda elmondtam, a sportegyesület célja, hogy az állami gondoskodásban nevelkedett és a szociális ellátásban részesülõ, fogyatékossággal élõ személyeknek is legyen lehetõsége a sportversenyeken való részvételekre. Egy-egy sikeres szereplés pozitív élményt jelent a fogyatékossággal élõ embereknek, ezen túl pedig az integrált versenyeknek köszönhetõen a másság elfogadására, a toleranciára neveli a gyermekeket. A második integrált sportversenyre a Zala Megyei Fogyatékosok Rehabilitációs Intézete és Otthonából, valamint a Rozgonyi Úti Általános Iskolából érkeztek. A versenyzõk szereplését a Thúry György Szakképzõ Iskola tanulói segítették. A verseny a köszöntõ és a csapatok bemutatása után kezdõdött.

Elõször egy hét feladatból álló sorversenyen mérették meg magukat a résztvevõk, majd a kötélhúzással tesztelhették, ki az erõsebb. Délután labdarúgásra került sor, majd egészségügyi szûrõvizsgálaton vehettek részt, ahol megmérték a résztvevõk vérnyomását, testtömegét, testtömeg-indexét, vércukor és koleszterin szintjét, valamint a vitálkapacitását. A részeredmények összesítését követõen került sor az eredményhirdetésre, ahol a legjobbak kupával térhettek haza.

V.M.

Eredmények:

Sor- és ügyességei versenyek

1. helyezés - 5. számú csapat

2. helyezés - 3. számú csapat

3. helyezés - 1. számú csapat

4. helyezés - 2. számú csapat

5. helyezés - 4. számú csapat

Kötélhúzás

1. helyezés - 5. számú csapat

2. helyezés - 1. számú csapat

3. helyezés - 3. számú csapat

4. helyezés - 4. számú csapat

5. helyezés - 2. számú csapat

Labdarúgás

1. helyezés - Rozgonyi úti Általános Iskola

2. helyezés- Szerdahely I.

3. helyezés - Szerdahely II.2016-01-13 08:28:00


További hírek:


OKTATÁS ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül