Ma 2023. 6 2.
Kármen, Anita, Péter napja van.
Látogatók száma : 55338224    
Honlapkeszites

Január végig lehet a bevallási nyilatkozatot választani

Január végéig azok dönthetnek a bevallási nyilatkozat mellett, akik 2015-ben kizárólag a munkáltatótól szereztek jövedelmet, kedvezményt nem érvényesítettek és nem is tudnak, nem tesznek önkéntes kölcsönös biztosító pénztári, nyugdíj-elõtakarékossági, valamint nyugdíjbiztosítási nyilatkozatot - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).


A hivatal közölte, helyettük a hatóság készíti el a személyijövedelemadó-bevallást.
A tájékoztatás szerint számukra nincs más teendõ, mint élni az új lehetõséggel és január végéig a bevallási-nyilatkozatot kell választaniuk.
A magánszemélyeknek azon a nyomtatványon (15M30), amelyet munkáltatójuktól kapnak tavalyi jövedelmükrõl, egy "X" jelölésével február 1-ig - 2016. január 31. vasárnapra esik - nyilatkozhatnak, hogy felkérik a NAV-ot a bevallás elkészítésére. Ha a magánszemélynek több munkáltatója is van, szabadon dönthet, melyiknél tesz nyilatkozatot. Más egyéb teendõ nem lesz az szja-bevallással kapcsolatban.
Azok, akiknek jelenleg nincs munkáltatójuk, közvetlenül a NAV-nak nyilatkozhatnak a 15NY31-es adatlapon. A hivatal kizárólag azokkal veszi fel a kapcsolatot, akiknek visszaigényelhetõ, vagy befizetendõ adójuk lesz.
A magánszemély adójának 1+1 százalékát továbbra is felajánlhatja civil szervezetnek, egyháznak költségvetési elõirányzatra. Nyilatkozatát a munkáltatóján keresztül, vagy közvetlenül az adóhivatalnak papíron, illetve elektronikusan is elküldheti - olvasható az adóhatóság közleményében.

 

MTI - Kanizsa2016-01-10 05:11:00


További hírek:


KRÓNIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül