Ma 2023. 6 10.
Margit, Gréta napja van.
Látogatók száma : 55416273    
Honlapkeszites

Két tervpályázat Hévíz fejlesztésére

A reumakórház távlati fejlesztésére, valamint a tófürdõ továbbfejlesztésére nyílt tervpályázatokat írt ki a Hévízgyógyfürdõ és Szent András Reumakórház, a felhívások a Közbeszerzési Értesítõben jelentek meg.


Az elsõ felhívás egy ötletpályázat, a Hévízgyógyfürdõ és Szent András Reuma Kórház távlati fejlesztésére várnak javaslatokat. A tervezett fejlesztés kiterjedne a 60 hektáros kórházi természetvédelmi területre, parkra, út- és közmûhálózatra, továbbá egy 340 ágyas, új kórházi épületre. Az elbírálás szempontjai között szerepel a teljes projekt üzemeltetési biztonsága, gazdaságossága, továbbá orvos-szakmai megfelelõsége; a projektrészek ütemes, tervszerû, egymásra épülõ megvalósíthatósága, illetve a kórházi, a szállodai és a panziós ellátás szétválaszthatósága. A pályamûvek benyújtási határideje március 7. A pályamûvek díjazására és megvételére bruttó 12,7 millió forint áll rendelkezésre. A díj legnagyobb összege 6 millió 350 ezer forint, egy terv megvételére minimum 635 ezer forint fordítható. A második felhívás a Hévízi-tó XXI. század követelményeknek megfelelõ fejlesztésére kér terveket. Ennek része a tó adottságaira épülõ, a gyógyítást és a rekreációt ötvözõ szolgáltatásokat nyújtó tófürdõ egységenként ütemezhetõ korszerûsítése.
Feladat a fürdõ kapcsolatrendszerének, kiszolgáló tereinek fejlesztése az üzemeltethetõség, a biztonság, az akadálymentesítés, az átlátható közlekedés, a megközelítés és a pihenõterek követelményeinek biztosításával. A részletes feltételek között szerepel a tóból korábban kitermelt iszap visszapótlása és az elfolyó termálvíz energetikai hasznosítása is. Az elbíráláskor mérlegelik egyebek között a részek ütemes, tervszerû, egymásra épülõ megvalósíthatóságát, illetve a fejlesztések megvalósítása alatt a folyamatos üzemelés biztosítását. A pályamûvek benyújtási határideje március 7. A második kiírásban a pályamûvek díjazására és megvételére bruttó 5 millió 80 ezer forint áll rendelkezésre. A díj legnagyobb összege 2 millió 540 ezer forint, egy terv megvételének legkisebb összege pedig 635 ezer forint.

 

MTI - Kanizsa2016-01-10 04:56:00


További hírek:


KRÓNIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül