Ma 2023. 3 22.
Beáta, Izolda, Lea napja van.
Látogatók száma : 54765197    
Honlapkeszites

Január 26-ig lehet nevezni a VIII. Országos Farsangi Fánkfesztiválra

A VOKE Kodály Zoltán Mûvelõdési Ház által ismételten megrendezésre kerül a VIII. Országos Farsangi Fánkfesztivál 2016. február 6-án a Kanizsa Centrum Bevásárló Központban (Nagykanizsa, Táborhely u. 4.). A fesztivál – csakúgy, mint az elõzõ években – a farsangi hagyománykörre és népszokásokra épül.


A felvonulás 11.00 órakor indul az Erzsébet térrõl és a városon végighaladva 12.00 órára érkezik meg a fesztivál helyszínére. Ezt követõen kezdetét veszi a fánkcsapatok versenye szakmai zsûri irányításával, melyet párhuzamosan színvonalas színpadi produkciók kísérnek. A korábbi évek tapasztalatai alapján a versengõ csapatok között rendkívül nagy számban képviseltetik magukat az ifjúsági és civil szervezetek, sõt a VIII. fánkfesztiválra a szerbiai Szabadkáról, Lendváról is várnak közremûködõket.
 

A hagyományok bemutatásán és ápolásán kívül a szervezõk fontosnak tartják a régi hagyományos ételek, ízek újra felfedezését, hiszen gasztronómiai kultúránk rendkívül gazdag, melynek köszönhetõen Európa számos országából érkeznek hozzánk a finom ételek és italok elhivatott rajongói. Ezt az irányvonalat támogatandóan, a fesztivál kísérõ programjai közt szerepel helyi bioélelmiszerek, édességek, sajtok, mézek, pálinkák kóstoltatása és vására is.
 

Bõvebb információért, a nevezési lapért kattintson ide!

Kanizsa2016-01-08 05:52:00


További hírek:


PROGRAMAJÁNLÓ ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül