Ma 2023. 6 8.
Medárd, Helga napja van.
Látogatók száma : 55396257    
Honlapkeszites

Enyhülésre és esõre kell készülni a hétvégén

A következõ napokban enyhül az elmúlt napokban tapasztalt télies idõjárás, a hétvégén inkább esõre kell készülni - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott elõrejelzésébõl.


Péntekre virradó éjszaka nagy területen zúzmarás köd képzõdik. Számottevõ csapadék már nem valószínû, általában több órára kisüt a nap, de az az Észak-Tiszántúlon napközben jellemzõen erõsen felhõs, párás idõ valószínû. Néhol megerõsödhet a szél is. A legalacsonyabb hõmérséklet mínusz 13 és mínusz 5 Celsius-fok között várható, a kevésbé felhõs helyeken lesz a hidegebb. Napközben az ország nagyobb részén plusz 2-7 fok között alakul a hõmérséklet. Északnyugaton lesz a melegebb, de a tartósabban borult Észak-Tiszántúlon csak mínusz 2 és 0 fok közötti maximumértékekre kell készülni.
Szombaton többnyire borult lesz az ég, több hullámban várható esõ. Az ország északkeleti harmadán ónos esõre is számítani kell. A Dunántúlon néhol a szél is erõs lesz. A minimumhõmérséklet mínusz 5 és plusz 2, a maximumhõmérséklet plusz 1-6 fok között valószínû.
Vasárnap is többfelé várható esõ, délután átmenetileg megszûnik a csapadék. A leghidegebb órákban mínusz 1 és plusz 4 fok között alakul a hõmérséklet. Napközben plusz 2-7 fokig melegszik a levegõ - olvasható az elõrejelzésben.

 

MTI - Kanizsa2016-01-07 15:15:00


További hírek:


KRÓNIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül