Ma 2023. 6 6.
Norbert, Norberta, Cintia napja van.
Látogatók száma : 55358746    
Honlapkeszites

Havazás - Keddre már az ónos esõ miatt is figyelmeztetést adtak ki

Két megyére másod-, két másikra pedig elsõfokú figyelmeztetést adott ki az ónos esõ veszélye miatt keddre a meteorológiai szolgálat. Emellett többfelé további havazás is várható.


Az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfõ este az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzése szerint Somogy és Zala megyében tartós, többórás ónos esõre kell készülni, ezért ezekre a megyékre másodfokú figyelmeztetést adtak ki keddre. Baranya és Tolna megyére ugyancsak az ónos esõ veszélye miatt elsõfokú figyelmeztetést adtak ki.
Emellett Komárom-Esztergom, Vas és Veszprém megyére a havazás miatt adtak ki figyelmeztetést.
Közölték: a keleti, északkeleti országrészben nagyobb területen, s helyenként másutt is folytatódik a havazás. Kedd reggelig további - akár 3 centiméternyi - friss hóréteg hullhat.
Kedd estétõl nyugat felõl ismét csapadékra kell számítani: az Észak-Dunántúlon hóra, a Közép- és Dél-Dunántúlon jellemzõen ónos esõre. A csapadék éjfélre eléri az Északi-középhegység térségét is. Ennek nyomán általában maximum 3 centiméternyi friss hó hullhat, de a Dunántúlon a Balaton tengelyében akár 3-7 centiméter közötti vastagságú friss hóréteg is kialakulhat - tették hozzá.
Az elõrejelzés szerint kedden a legalacsonyabb hõmérséklet általában mínusz 12 és mínusz 6 Celsius-fok között valószínû, de a derült, havas helyeken ennél hidegebb is lehet. A legmagasabb hõmérséklet mínusz 5 és 0 fok között alakul.

 

MTI - Kanizsa2016-01-05 05:25:00


További hírek:


KRÓNIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül