Ma 2023. 9 30.
Jeromos, Honória, Hunor napja van.
Látogatók száma : 56006063    
Honlapkeszites

Több nõ spórol rendszeresen a nyugdíjára, mint férfi

Az egyszeri díjas nyugdíjbiztosítást kötõk 52 százaléka, míg a rendszeres díjas nyugdíjbiztosítást kötõk 57 százaléka nõ a K&H Biztosító ilyen biztosításokat kötött 4 ezer ügyfele közül - közölte a biztosító az MTI-vel.


November végén 472,2 millió forintot tett ki a rendszeres díjas nyugdíjbiztosítások éves állománydíja a K&H Biztosítónál, ami éves összevetésben 112 százalékos növekedést jelent. A 4 ezer megtakarító több mint 80 százaléka ilyen biztosítást kötött. Ugyanebben az idõszakban 28 százalékkal, közel 600 millió forintra nõtt az egyszeri és eseti díjas ilyen biztosítások értéke.
A 20 százalékos, maximum 130 ezer forintos támogatás két éve jár a nyugdíjbiztosításokra. A társaság az egyszeri díjas nyugdíjbiztosításokat tavaly januárban, a rendszeres díjas konstrukciókat pedig tavaly júliusban vezette be, és azóta folyamatosan nõ az ügyfelek száma és az állomány is.
Az egyszeri díjas nyugdíjbiztosítások esetében kiegyenlített a nemek aránya: az ügyfelek 52 százaléka nõ, 48 százaléka pedig férfi. Ugyanakkor a rendszeres díjas nyugdíjbiztosítások a nõk körében népszerûbbek, ott 57 százalék a nõk aránya.
Az egyszeri díjas nyugdíjbiztosításokat választók körében az átlagéletkor 41 év. A legfiatalabb ügyfél 23, a legidõsebb pedig 53 esztendõs. Az egyszeri díjas ügyfelek inkább az óvatos befektetéseket kedvelik: a megtakarítások 90 százaléka - legalább részben - tõkevédett eszközalapokban található. Az egy ügyfélre jutó eddig felhalmozott átlagos nyugdíjcélú megtakarítás értéke jelenleg 800 ezer forint.
A rendszeres díjú nyugdíj konstrukcióknál valamivel alacsonyabb, 39 év az átlagéletkor. Egy-egy ügyfél átlagosan havonta 13,3 ezer forintot tesz félre. Ez azonban az év végén emelkedni fog, mivel aki teheti, az kiegészíti az évközi befizetéseit, ezzel maximalizálva az állami támogatást.

 

MTI - Kanizsa2016-01-03 05:16:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül