Ma 2023. 6 9.
Félix, Előd, Annamária napja van.
Látogatók száma : 55408861    
Honlapkeszites

Többfelé megmaradt a hó, és további havazás is várható

Az újév második napján az országban több helyre megérkezett az igazi tél: a hideg mellett havazással is. Több településen meg is maradt hó, és az elõrejelzések szerint több hullámban a következõ napokban is várható még havazás.


Az Országos Meteorológiai Szolgálat adatai szerint a 300 méter feletti településeken többfelé alakult ki hólepel, egyebek közt Kékestetõn is.
A meteorológiai szolgálat mérõegységei számos 300 méter alatti településen is regisztráltak havazást. Néhol még csak foltokban jelent meg a hó, de országszerte számos helyen alakult ki hólepel. Több település is van, ahol már szombaton nap közben is 1-2 centiméteres volt a hóréteg, például Pakson, Székesfehérváron, Városlõdön, Kisbéren.
Az Országos Meteorológiai Szolgálat szombaton az MTI-hez eljuttatott figyelmeztetésében azt írta: intenzívebb havazásra a késõ esti, éjszakai órákban lehet számítani. Vasárnap reggelig a délnyugati országrészben (Dél-Dunántúl, Zala, Alpokalja) több helyen 2-5, fõként a határ közeli térségekben helyenként 5 centiméternél is több friss hó várható.
A havazás, hószállingózás mellett eleinte nyugaton ónos szitálásra is számítani lehet - tették hozzá.
Kiemelték továbbá, hogy a megélénkülõ szél vasárnap délelõttig Baranya és Somogy megyében, az arra legérzékenyebb útszakaszokon kissé hordhatja is a havat. A hófúvás veszélye miatt Baranya és Somogy megyére elsõfokú figyelmeztetést is kiadott a meteorológiai szolgálat.
A meteorológiai szolgálat azt írta: több hullámban érkezik a havazás. Az elõrejelzés szerint vasárnap kezdetben még délnyugaton, délen gyenge havazás lehet, majd fokozatosan megszûnik a csapadék. A legalacsonyabb éjszakai hõmérséklet általában mínusz 10 és mínusz 4 Celsius-fok között alakul, de északkeleten a derült tájakon ennél hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hõmérséklet mínusz 6 és mínusz 1 fok között várható.
Hétfõn a nap második felében nyugat, délnyugat felõl újabb havazás érkezik, amely kedd reggel kelet felé távozik. Kedd délutántól szerda reggelig hasonló ütemben, de a korábbiakhoz képest intenzívebb csapadék érkezik. A havazás mellett az ország déli felén kedden átmenetileg ónos esõ, esõ is valószínû.

 

MTI - Kanizsa2016-01-02 19:53:00


További hírek:


KRÓNIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül