Ma 2023. 5 29.
Magdolna, Magda, Ervin napja van.
Látogatók száma : 55320585    
Honlapkeszites

Tóbiás: fizetésemelést követel az MSZP az elvándorlás megállításáért

Az MSZP fizetésemelést követel, mert meggyõzõdése, hogy az elvándorlást és a pályaelhagyást legfõképpen a közszférában dolgozók alacsony fizetése okozza - jelentette ki a párt elnöke szombaton Nagykanizsán, sajtótájékoztatón.


Tóbiás József szerint tíz kórháznyi orvos hiányzik ma Magyarországon, és egy szociális munkás annyit keres, mint akit gondoz. Az MSZP elnöke elfogadhatatlannak nevezte, hogy az állam ennyire nem gondoskodik a "szolgálatát végzõ emberekrõl".
Az ellenzéki politikus hozzátette: "már azt is követelni kell, hogy azt fizessék ki nekik, ami eddig járt", mert az egészségügyben, az oktatásban és a közigazgatásban még a novemberre, decemberre járó fizetéseket sem utalták át mindenkinek.
Úgy fogalmazott: "leszakadóban lévõ országban élünk, amely Európától egyre távolabb kerül, és egy szétszakadó országban élünk, amely egyre inkább megosztottá válik, olyan jövedelemkülönbségek alakultak ki". A hatalomhoz közelálló kevesek nagyon jól jártak az elmúlt öt évben, milliók pedig leszakadnak, olyanok is bajban vannak, akik azt hitték, hogy a munkájuk után kapott fizetésbõl képesek eltartani magukat és a családjukat - fûzte hozzá.
Teleki László, az MSZP nagykanizsai országgyûlési képviselõje kijelentette: az elõzõ két választási kampányban a Fidesz becsapta az embereket azzal, hogy senkit nem hagy az út szélén, de ma még mélyebb szegénység van, mint volt korábban. A Fidesz szerinte cserben hagyta a bérbõl, fizetésbõl élõket is, mert dolgozói szegénység van, a bérekbõl az emberek nem tudnak félretenni, de még a gyógyszerrecepteket sem tudják kiváltani.
Fodor Csaba, az MSZP Zala megyei elnöke, nagykanizsai önkormányzati képviselõ arról beszélt: Nagykanizsa közgyûlésétõl azt kérte, hogy 2016-ban legalább 20 százalékkal emeljék meg az önkormányzati dolgozók és az önkormányzati cégek alkalmazottainak fizetését. Ha ezt a béremelést nem hajtják végre, önálló képviselõi indítványként tesz erre újból javaslatot.
Tóbiás József - a szocialisták zalai politikusaival együtt - a Magyar Vöröskereszt által üzemeltetett Családok Átmeneti Otthona elõtt tartott sajtótájékoztatót Nagykanizsán, mielõtt az MSZP helyi csoportja által gyûjtött adományokat átadták volna. Délelõtt Veszprémben ételosztáson vett részt a helyi MSZP-iroda elõtt. Közölte: a szocialisták mind a 106 országgyûlési választókerületben szerveznek valamilyen karitatív akciót ezekben a napokban.

 

MTI - Kanizsa2015-12-20 09:07:00


További hírek:


POLITIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül