Ma 2023. 6 9.
Félix, Előd, Annamária napja van.
Látogatók száma : 55408512    
Honlapkeszites

Varga Szabina nyerte a Zalaerdõ Kódgyûjtõ Kalandjáték fõdíját

Vidám hangulatú, kézmûves foglalkozással egybekötött családi délután keretében adta át a Zalaerdõ Zrt. a Kódgyûjtõ Kalandjáték fõdíját az elmúlt hétvégén a Nyitnikék Erdészeti Erdei Iskolában Obornakon.


A kalandjáték tavasszal kezdõdött, és egészen december elejéig tartott. A kalandvágyó résztvevõknek tíz kódot kellett összegyûjteni tíz zalaerdõs területen található kocsányos tölgy mellé kihelyezett táblákról, s azokat beküldeni. A fák helyét GPS-kóddal segítették a szervezõk, melyet a társaság weblapján lehetett megtalálni (egyéb információkkal együtt). Attól függõen, hogy hány fát kerestek meg, különféle ajándékokat kaptak. Huszonnyolcan küldték be mind a tíz fa kódját, õk indulhattak a fõdíjért. Rajtuk kívül is még tizenketten játszottak, akik csupán néhány fát kerestek fel. A teljesítmény ez utóbbi esetben is tiszteletreméltó, hiszen a fák távolsága egymástól légvonalban 150 kilométer, közúton 200 kilométer, aki pedig több alkalommal indult neki, az legalább 250 kilométert tett meg, amire összegyûjtötte az összes kódot.
A játék nagyjából tíz hónapja alatt érkeztek fotók és kedves történetek is. Az egyébként a 2015-ben az Év fájának kikiáltott fafaj zalai egyedeit felkeresték autóval, gyalog és kerékpárral is. Volt, aki két nap alatt véghezvitte a kódgyûjtést, néhányan az utolsó pillanatban fejezték be, és voltak, akiket a helyi kerületvezetõ erdész segített, hogy az eltévedt útról visszataláljanak. Szerencsére ez a történet is jól végzõdött.
A fõdíjat végül a tófeji Varga Szabina nyerte meg, aki párjával együtt kalandozta végig az utat kerékpárral, s nagyon boldog volt, mert mint mondta, még sosem nyert semmit.
A Szöszmötölõ nem csak a díjkiosztóról szólt, Dózsa László fahasználati elõadó - aki a játék egyik ötletgazdája - egy kis ismeretterjesztõ elõadást is tartott a kocsányos tölgyrõl. A délután további részében pedig karácsonyi díszeket készítettek a résztvevõk.


Kanizsa – Zalaerdõ2015-12-14 11:04:00


További hírek:


MAGAZIN ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül